У Черкасах розпочали будівництво майданчика для стрільби з лука

стрільба з луку

Із задушливого підвалу на європейський майданчик уже найближчим часом можуть перебратися черкаські лучники. У місті розпочали будівництво літнього спортивного комплексу. Його проект розробили минулого року. За нього з бюджету мають викласти понад 900 тисяч гривень. Будівництво майданчику на території ФОКу розпочали восени. За цей час там звели захисний вал, рубежі для стрільби, захисну огорожу та будиночок для тренерів. За словами чиновників, майданчик готовий на 90% відсотків. Лишається лише засіяти газон та виконати косметичні роботи, інформує vikka.

Олександр Гаврилов, начальник відділу фізкультури та спорту ЧМР: "При належному фінансуванні, при сплаті кредиторських заборгованостей за цей майданчик, сподіваємося, що на початку літа наші спортсмени будуть проводити тут навчально-тренувальні заняття. Цей майданчик буде тренувальним, для проведення навчально-тренувальних змагань, а також змагань міського та обласного рівня".

Тим часом черкаські лучники змагаються за перепустки на чемпіонат Європи.

Черкаські лучники змагаються за перепустки на чемпіонат Європи. Під час зимового чемпіонату України зі стрільби з лука в приміщенні наші стрільці вибороли п’яте загальнокомандне місце. Це серед 170 спортсменів із 10 областей країни. Ці змагання стали відбірковим етапом перед чемпіонатом Європи.

Кожен постріл – максимально прицільний та точний. Софія Новіцька працює майже цілодобово. Бо на кону – перепустка на чемпіонат Європи. Можливість поборотися за неї Софія виборола на зимовому чемпіонаті України. Разом із ще однією черкащанкою Христиною Хвиль вона вибилася до фіналу змагань. Дівчата обійшли представниць збірної України зі Львова, Чернівців та Сум.

Софія Новіцька, лучниця: "Було дуже велика конкуренція але тим було цікавіше. Цікаво порівнювати свої результати з результатами тих, хто стріляє у збірній, позмагатися з ними, набратися досвіду".

У фінальному раунді Софія посіла п’яту сходинку. Чим виборола право поборотися у фінальному етапі відбору на чемпіонат Європи. Її суперниками стануть шестеро найсильніших юніорок країни, каже тренер Наталія Калініченко.

Наталія Калініченко, президент обласної федерації стрільби з лука: "Сам факт попадання в цю шістку найсильніших – це високо. Тому що навкруги Софії тільки збірна. Це дівчата, які мають все – умови тренувань, збори. Тренери збірної роблять на неї високі ставки".

Гідно представила Черкащину на чемпіонаті й минулорічна чемпіонка України Юлія Щепак. Вона стала дев’ятою серед найсильніших представниць національної збірної. А у командній першості черкаські юніорки посіли високе п’яте місце.

Наталія Калініченко, президент обласної федерації стрільби з лука: "Для того, щоб повноцінно готуватися до змагань потрібно стріляти дистанцію 18 метрів. У нас немає такої. Дівчатка стріляють з п’яти кроків. Потім приїжджають на змагання і виходять на 18 метрів і обстрілюють національну збірну України"

Нині юні черкаські лучники готуються до чемпіонату України серед кадетів. А Софія Новіцька – до боротьби за перепустку на чемпіонат Європи серед юніорів.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ