Комунальники області заробили 225 мільйонів гривень

Впродовж 2014 року комунальними підприємствами, установами і закладами реалізовано продукції та надано послуг на суму 224 мільйонів 856 тисяч гривень, що на 11% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

13 лютого перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова провела нараду з керівниками обласних комунальних підприємств та структурних підрозділів облдержадміністрації, яким вони передані в управління. У ході засідання підведені підсумки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств за 2014 рік, окреслено найважливіші завдання на поточний рік та шляхи їх реалізації.

Про підсумки фінансово-господарської діяльності підприємств обласної комунальної власності за 2014 рік доповів начальник управління майном обласної комунальної власності обласної ради Сергій Коваль. За його словами, одним із основних напрямків діяльності управління майном обласної комунальної власності було й залишається підвищення ефективності використання майна обласної комунальної власності. З цією метою були розроблені та затверджені всі базові документи, налагоджено належний облік, звітність і аналіз, посилено вимогливість до діяльності керівників комунальних підприємств.

Загалом, впродовж 2014 року комунальними підприємствами, установами і закладами реалізовано продукції та надано послуг на суму 224 млн. 856 тис. грн., що на 11% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року. В той же час, до бюджету області від діяльності КП надійшло податків в сумі 16 млн. 633 тис. грн., що на 17% більше в порівнянні з 2013 роком.

На сьогодні, питома вага прибуткових КП складає 71% проти 65% у відповідному періоді минулого року: з 24 економічно активних підприємств 17 спрацювало прибутково; 7 – збитково. Не вдалось погасити заборгованість по заробітній платі на 2 комунальних підприємствах, а саме: "Облпаливо" – 776,5 тис. грн., "Аеропорт Черкаси" – 1 млн. 546 тис. грн.

Протягом 2014 року нараховано орендної плати на суму 4 млн. 84 тис. грн., що на 546 тис. грн. більше ніж у минулому році. До загального фонду обласного бюджету від оренди надійшло 1 млн. 7 тис. грн., решта залишилась в розпорядженні підприємств.

– Проблемним питанням залишається заборгованість по сплаті орендної плати. Станом на 01.01.2015 року вона становить 576 тис. грн. Як показала практика, більшість з керівників комунальних підприємств не притримується договору оренди нерухомого майна та ігнорує пункт 11.7, де передбачено, що при несплаті протягом двох місяців орендної плати чинність договору припиняється. Тому, з метою ефективного використання майна обласної комунальної власності, просимо здійснити аналіз діючих договорів оренди згідно з вимогами нормативних актів, пов’язаних з орендою майна, а саме – звернути увагу на відповідність їх орендним ставкам, дотримання термінів сплати орендарями орендної плати, здійснення її індексації, – наголосив Сергій Коваль.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ