Лісовий оффроуд Василя Дударенка

Василь Володимирович Дударенко

Майже весь його трудовий стаж – це суцільний оффроуд: екстремальні поїздки з вантажем по лісовому бездоріжжю. І так уже майже 35 років працює в Корсунь-Шевченківському лісгоспі водій Василь Дударенко. Звісно, від зайвих ризиків він тримається подалі – професійна звичка, продиктована правилами техніки безпеки, та й вік поважний не дозволяє бешкетувати. Однак свою роботу Василь Володимирович любить саме за несподіванки. За час відсутності все може змінитися до невпізнання, і щоразу, коли приїжджає на розробку в лісі, не знає, що на нього там чекає: чи нова бригада з давніми знайомими чи захований під снігом пеньок, що розріже камеру. Момент несподіванки створює і погода, бо там, де ще вчора хоч конем гуляй, сьогодні вже не проїдеш. А ліс вивозити треба, от і шукаєш непроторенних шляхів, несподіваних виходів із ситуації.

На роботу в Корсунь-Шевченкіський лісгосп Василь Володимирович прийшов у далекому 1981. До цього працював на залізниці, але там серце не приросло. Уже наступного року у лісгоспі йому дали новенький газон. 10 років він служив водієві вірою і правдою. «Ми тоді в далекі командировки їздили – в Росію, Білорусію возили продукцію. Тоді я добре від’їздив!», – говорить Василь Дударенко. Тому зараз від ділянки до нижнього складу – це для нього не відстань. Якщо їздити акуратно, то і старенький військовий ЗИЛ не так часто треба ремонтувати. Хоча з цим проблем не виникає – дружна бригада ремонтно-транспортного цеху завжди прийде на допомогу: чи то приварити, чи прикрутити, чи навіть витягнути з баюри. «Робота мені подобається. А якщо раптом щось не так, забуксував десь, то подзвонив, і хтось та й приїде. Ніколи не залишать сам-на-сам із проблемами», – говорить про дружну водійську братію Василь Володимирович. Та й сам він не відмовив нікому в допомозі за весь час. Усі в лісгоспі знають, що до Василя Дударенка можна звернутися – він і на далеку ділянку бригаду відвезе, і в даль поїде, і туди, де не кожен відважиться. «Василь Володимирович – винятково добросовісний працівник, людина безвідмовна. Я знаю, що на нього завжди можна покластися і він не підведе», – говорить про шофера директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

А рік тому водієві довелося опановувати нову технологію – маніпулятор, який встановили на його ЗИЛі. Зараз Василь Дударенко вправно орудує маніпулятором. «З такою технікою і краще, і швидше, ніж трактором навантажувати», – розповідає про враження шофер.

Ліс для Василя Дударенка – не лише робота, а й відпочинок. Сюди він і на гриби, і на шашлик приїжджає. А от на полювання не ходить. І нікому не каже, де звірину бачив: «Коли двигун вимкнений, то кози часто підходять із цікавості. Вони не бояться великих машин», – каже Василь Володимирович.

Свій старенький автомобіль Василь Дударенко здав. Тож тепер його ЗИЛ – єдиний побратим на вибоїстих дорогах. І вони служать одне одному вірою і правдою.

14 лютого Василь Дударенко відзначає день народження. Лісівники вітають іменинника і бажають здоров’я, наснаги і всіляких гараздів!

Корсунь-Шевченкіський лісгосп

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ