У Чорнобаї піклуються про неблагополучних дітей

голова райдержадміністрації Сергій Джоболда за участі голови районної ради Михайла Бургана

На апаратній нараді розглянули питання про підсумки проведення обстеження умов проживання, навчання, виховання, зайнятості дітей, які виховуються в неблагополучних сім’ях, - Чорнобаївські новини.

16 лютого голова райдержадміністрації Сергій Джоболда за участі голови районної ради Михайла Бургана та заступника голови райдержадміністрації Тамари Черкас провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, на якій розглянули питання про підсумки проведення обстеження умов проживання, навчання, виховання, зайнятості дітей, які виховуються в неблагополучних сім’ях. Про це «новинам Черкас» розповіли в Чорнобаївській РДА.

Доповідали завідувач сектору опіки, піклування та усиновлення дітей служби у справах дітей райдержадміністрації – Марина Устименко та директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Інна Шпак.

«Спільно з РЦСССДМ та кримінальною міліцією у справах дітей проведено виїзди до територіальних громад району. Проведено 24 рейди «Діти вулиці», «Вокзал». До планів роботи служби включені перевірки навчальних закладів, підприємств, де працюють неповнолітні. Також в навчальних закладах району проводяться правоосвітні заходи з метою попередження правопорушень та скоєння злочинів неповнолітніми, ведеться облік дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, своєчасно видаються накази про постановку на облік дітей та вносяться дані про них до Єдиного електронного банку даних дітей», – зазначила Марина Устименко.

«Протягом 2014 року проведено 221 груповий захід. Та як показує практика, самий дієвий спосіб впливу, наступність групової роботи індивідуальною, особливо це стосується учнів молодших класів. Особливу увагу фахівці звертають на неповні та багатодітні сім’ї, бо саме ця категорія суспільства є вразливою. Кожен візит в сім’ю включає в себе роботу стосовно правової освіти: попередження про невиконання батьківських обов’язків, насильства в сім’ї, захист прав дітей. Також, фахівці центру постійно проводять соціально-профілактичну роботу, яка спрямована на профілактику ВІЛ-інфекції, інфекцій, що передаються статевим шляхом та інших хвороб. Протягом року діє банк гуманітарної допомоги, щоквартально проводиться акція «Допомогти ближньому – допомогти собі», – доповіла Інна Шпак.

По закінченню наради очільник району дав доручення всім підрозділам, які забезпечують роботу з сім’ями і дітьми співпрацювати між собою, здійснювати обмін інформацією про проблему, сприяти їх ефективного вирішенню та наголосив на необхідності здійснення комплексу ефективних соціальних послуг сім’ям, що перебувають в складних життєвих обставинах, активізувати роботу з сім’ями, які притягувалися до адміністративної відповідальності, та сприяти направленню дітей з сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах до оздоровчих закладів санаторного значення».

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ