Злодії обкрадали своїх близьких

На Золотоніщині та на Христинівщині сталися дві схожі крадіжки. Злодії спокусилися на майно своїх близьких.

Щоб помститись, зловмисник пограбував свого знайомого. Правоохоронці затримали грабіжника «по гарячих слідах» та доставили до райвідділу міліції. За вчинення протиправних дій йому загрожує позбавленням волі строком до чотирьох років.

До чергової частини Христинівського райвідділу міліції звернувся 34-річний житель одного із сіл району та повідомив, що його пограбували. На місце події була направлена слідчо-оперативна група.

Потерпілий розповів, що до нього підійшов знайомий, який почав зухвало себе поводити та вимагати гроші, мовляв, потерпілий винен йому борг. Не звертаючи увагу на грубіяна, чоловік пішов далі. Проте нападник не думав відступати – повалив чоловіка на землю, витяг з кишені його куртки 600 гривень та кинувся навтьоки. Отримавши опис зловмисника, оперативники вирушили на його пошуки.

Проте довго шукати грабіжника не довелося, 34-річного чоловіка затримали за місцем проживання. Зловмисник зізнався у скоєному, свої дії пояснив давньою образою на потерпілого і саме в такий спосіб вирішив йому відомстити.

Як повідомив начальник Христинівського районного відділу міліції Олександр Мельник слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Досудове розслідування триває.

Молодий чоловік вкрав у своєї знайомої ключі від квартири, після чого проник до оселі та викрав ноутбук. Зловмисника викрито, він дає покази. Слідчий його дії кваліфікує за статтею 185 Кримінального кодексу України.

До Золотоніського міського відділу міліції звернулась 29-річна місцева жителька та повідомила про крадіжку ноутбука. Черговий по райвідділу на місце події направив слідчо-оперативну групу.

Прибувши за викликом, працівники міліції оглянули місце події і опитали можливих свідків. Не виявивши слідів злому, оперативники прийшли до висновку, що до даного кримінального правопорушення причетний хтось із знайомих або родичів потерпілої. Від заявниці вони дізналися, що дівчина днями ночувала у своєї подруги, у якої була вечірка. Коли повернулась додому, виявила, що з приміщення зник ноутбук. Також потерпіла повідомила, що, коли вона шукала ключі від квартири, то знайшла їх в іншій кишені, але відразу на це увагу не звернула.

Уважно вислухавши заявницю, правоохоронці вирішили поспілкуватися з її подругою. Жінка заперечила свою причетність до крадіжки, проте згадала, що її співмешканець вночі кудись виходив. На запитання чоловікові, куди він ходив, молодик так і не зміг дати відповідь та зізнався у вчиненому. Він розповів, що, коли подруга співмешканки залишилися у них переночувати, вирішив цим скористався: викрав з її одягу ключі, проник в квартиру та викрав те, що перше попалося під руки. Потім, швидко зачинивши квартиру, втік. Крадену річ заховав у підвалі, а ключі поклав назад.

Як повідомив начальник Золотоніського міського відділу міліції Станіслав Шинкаренко, за даним фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ