У Водяниках провели обмін досвідом у сфері діяльності місцевого самоврядування

20 лютого 2015 року голова Катеринопільської районної ради Олександр Комаренко провів виїзний семінар з сільськими та селищними головами в с. Водяники Звенигородського району, метою якого став обмін досвідом у сфері місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку територій. Про це «Новини Черкас» проінформували у виконавчому апарат районної ради.

В ході заходу сільський голова села Володимир Мовчан, ознайомив сільських, селищних голів з роботою закладів комунальної власності: навчально-виховного комплексу, фельдшерсько-акушерського пункту, а також з інфраструктурою гірсько-лижного комплексу «Водяники».

Особливу зацікавленість у голів викликала діяльність заводу з глибокої заморозки фруктів та ягід. Водяницький сільський голова розповів, що вирощування плодових і ягідних насаджень проводиться за сучасними високими технологіями, з кожним роком поступово збільшують загальну площу насаджень, вводяться новіші сорти. На цих землях вирощують: вишню, малину, суницю, агрус, смородину, яблука, груші.

Швидкозаморожені фрукти і ягоди запаковують для подальшої переробки в промислову упаковку - мішки паперові або полипропиленові для постачання в ресторани і підприємства громадського харчування в роздрібну торгівлю і магазини. Також він повідомив, що завод конкурентноздатний на євроазіатському ринку, і може конкурувати зі світовими виробниками заморожених продуктів.

Учасників семінару розповідь дуже зацікавила, було багато додаткових запитань, на які він надав вичерпну відповідь. Також були обговорені питання соціально-економічного розвитку населеного пункту, в тому числі практика співпраці місцевої ради з представниками соціально-орієнтованого бізнесу.

В приміщенні сільської ради сільські та селищні голови нашого району отримали можливість ознайомитися із веденням документації, почерпнути досвід роботи у сфері діяльності місцевого самоврядування.

Олександр Миколайович підвів підсумків виїзного семінару з сільськими та селищними головами та, користуючись нагодою, провів нагородження Почесними грамотами районної ради сільських рад Катеринопільського району, які за підсумками роботи 2014 року зайняли призові місця у щорічному районному конкурсі на кращу сільську раду. Перше місце посіла Кайтанівська сільська рада (сільський голова Шевченко Т.М.). Вона виборюватиме звання кращої в аналогічному обласному конкурсі. Друге місце вибороли Лисичобалківська та Ямпільська сільські ради, третє місце дісталось Ярошівській і Розсохуватській сільським радам.

Практика проведення таких виїзних семінарів показала, що всім нам є чого повчитися у наших сусідів і колег, удосконалювати свою діяльність, впроваджувати нові підходи і методи роботи, шукати неординарних шляхів вирішення питань життєдіяльності і розвитку громади.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ