Канівський депутат написав відкритого листа нардепу Голубу

Про це пише місцева газета Дніпрова зірка та публікує текст звернення:

Народному депутату України VIII скликання Голубу В. В.

Шановний пане Владиславе! 25 грудня 2014 року в місцевій газеті "Дніпрова Зірка" прочитав Ваше інтерв'ю. Цікаве з огляду на журналістську викладку, але з великими і водночас сумнівними перспективами щодо виконання напрямків роботи, з якими Ви визначилися у Вашому виборчому окрузі.

Абзац 4 Вашого інтерв'ю: "Необхідно ремонтувати дороги…". Які - державної чи комунальної власності? Якщо державні - то конкретно де? За який рахунок? І з яким терміном виконання? Якщо комунальні (а їх протяжність у нас складає більше 500 км), то знову таки - в якому селі й за які фінансові ресурси? Для довідки: на 2015 рік ні в Держбюджеті, ані в місцевих бюджетах коштів на ремонт не передбачено!

Абзац 5 Вашого інтерв'ю: "Канів - робота перевізників, які відмовились від частини маршрутів…". У м.Канів проблем з пасажирськими перевезеннями громадським транспортом немає. Проте села району обслуговуються вкрай незадовільно (нерегулярно), а в деякі села автобуси не заходять по 2-3 тижні. У Вашому інтерв'ю немає жодного слова про те, як Ви плануєте допомогти (і кому) з вирішенням цієї проблеми (хоча, судячи з досвіду роботи нардепів у Вінницькій області, є 3-5 варіантів вирішення цієї проблеми).

У цьому ж абзаці 5 Ви констатуєте стан незабезпечення питною водою окремих сіл району. Знову - чиста констатація фактів, проблеми загалом. А де шляхи вирішення цієї проблеми? До речі, із 32 сіл Канівського району (Вашого округу) 19 мають цю проблему. Кошти в місцевих бюджетах на будів-ництво водогонів у 2015 р. не передбачені.

У цьому ж абзаці 5 Ви констатуєте наявність проблем у лікарні (не конкретизувавши, де саме - в Канівській ЦРЛ чи в Канівському закладі "Центр надання первинної медико-санітарної допомоги"). А проблем дійсно виникло багато із прийняттям Державного бюджету на 2015 рік, згідно з яким контрольні показники фінансування закладів охорони здоров'я на 2015 рік (на рівні району) зменшилися на 18-20%, водночас фінансові витрати на комунальні послуги, закупівлю медикаментів, оплату енергоносіїв збільшилися на 40-60%. Таким чином, проблема недофінансування закладів охорони здоров'я в нашому районі становитиме до 60%! Але знову ж - не конкретизується, які саме заходи, проекти можна впровадити для покращення стану охорони здоров'я, - як це роблять, наприклад, нардепи на Львівщині.

У цьому ж абзаці 5 Ви констатуєте факти відходів від виробничої діяльності підприємств ТМ "Наша ряба" та перспективу "…будівництва заводу по переробці відходів виробництва…". До відома: промислові підприємства ТМ "Наша ряба" (за довідкою департаменту охорони навколишнього середовища Черкаської облдержадміністрації) мають найменші відходи виробництва, які залишаються без вторинної переробки або її використання; відходи фабрики - кістки переробляються на кісткове борошно, відходи курячого посліду - утилізуються і переробляються на органічне добриво, за яким щорічно стоїть черга на його придбання). Виникає запитання: який потрібен переробний завод і що він буде переробляти? Для довідки: Черкаська облдержадміністрація підписала протокол намірів про будівництво сміттєпереробного заводу в Черкаському або Смілянському районах із зоною обслуговування 60 км і потужністю, розрахованою на обслуговування Черкаського, Золотоніського, Канівського районів, міст Черкаси, Канів, Сміла).

У Вашому інтерв'ю зовсім відсутні плани щодо підготовки законопроектів (основна робота нардепа), тематика яких безпосередньо стосувалася б Вашого округу, проблем сіл і міст Черкащини.

Таким чином, проаналізувавши заплановані напрямки Вашої роботи у виборчому окрузі, пропоную підійти до цього питання більш зважено й конкретно - особливо в плані реальності залучення джерел фінансування та часової перспективи їх використання.

Сільські громади району чекають конкретних пропозицій у вирішенні нинішніх проблем: забезпечення питною водою, стабільного автобусно-пасажирського обслуговування, ремонту шкіл та переведення їх опалення на альтернативні джерела, ремонти доріг між селами. До речі, в м.Канів та селах району нараховується близько 45 тис. жителів, але до цього часу відсутня громадська приймальня народного депутата України Голуба В. В.

Прошу врахувати наші зауваження й спільно з активом району в подальшому планувати питання підтримки й розвитку територіальних громад Канівщини.

З повагою - Микола Фесенко, депутат Канівської районної ради

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ