Ветерани Канева вимагають соціальної справедливості

Засідання

Нещодавно в Каневі відбулося засідання президії Канівської міської організації ветеранів, у ході якого члени президії проаналізували стан забезпечення громадян пільгових категорій безкоштовними медикаментами, обговорили ціни на хліб, пільгові перевезення в міському транспорті та інші питання. Про це «Новинам Черкас» розповіли у секторі гласності міської ветеранської організації.

Директор центральної районної аптеки Жанна Ніколенко доповіла, що пільгові рецепти отоварюються в суворій відповідності з інструкціями та списками хворих (їх зареєстровано 1057 осіб). Проте член президії О.В. Співак запропонував продовжити та активізувати контроль за використанням бюджетних коштів, передбачених на пільгові медикаменти, яких у 2015 році заплановано близько 800 тис. гривень.

Ветерани були проінформовані про те, що відтепер пільговики будуть отримувати безкоштовні ліки не в центральній аптеці, як було раніше, а в аптеці, розташованій на території Канівської райлікарні.

Також О.В. Співак запропонував відкрити в приміщенні нової поліклініки соціальну аптеку, ціни на медикаменти в якій були б нижчими, ніж у приватних аптеках. За його твердженням, такі установи діють у сусідніх районах, а також у Черкасах, і лише в Каневі ця справа чомусь гальмується.

Крім того ветеранів турбує питання ціни на хліб, які, за аналізом О.В.Співака, в Каневі найвищі в регіоні. Причиною цього, на думку ветерана, є те, що випікають хліб не в Каневі, а завозять із Києва, Черкас та інших міст. Транспортні витрати роблять продукцію дорожчою. Ситуацію могло б вирівняти відкриття місцевих міні-пекарень, продукція яких була б дешевшою. Крім того, міні-пекарні могли б прислужитися у випадках надзвичайних ситуацій, коли не буде можливості привезти хліб із інших міст.

Стосовно матеріально-технічної бази лікувальних закладів О.В. Співак запропонував ветеранській організації звернутися до керівників області, аби вони зважили на радіологічну ситуацію в Каневі й допомогли придбати необхідну діагностичну апаратуру, зокрема, рентгенівський апарат і апарат для ультразвукових досліджень.

Член президії Канівської міської організації ветеранів Ю.Г. Тимошенко озвучив свій варіант розв'язання проблеми - звернутися до керівників бізнесових структур із проханням винайти кошти на придбання потрібної апаратури, що слугуватиме і їм, і їхнім робітникам. Президія погодилася скористатися обома варіантами.

Наступним у порядку денному стояло питання про перевезення в міському транспорті громадян пільгових категорій. Інформація, що її озвучив голова ради ветеранів В. І.Тулін, порадувала присутніх: держава повністю розрахувалася з транспортниками за надані послуги в 2014 році. Водночас виконком Канівміськради ухвалив рішення про подальше перевезення пільгових категорій громадян без обмежень на пільгових рейсах, кількість яких збережено на попередньому рівні.

Далі член президії І.М. Белименко висловив тривожне занепокоєння, викликане намірами ПрАТ "Миронівська птахофабрика" побудувати на землях Литвинецької й Степанецької сільських рад (тобто поблизу Канева) додаткові пташники для вирощування курчат бройлерів. На думку ветерана, цього не можна робити з двох причин.

- По-перше, - сказав І.М.Белименко, - птахівничі підприємства належать до об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку. А відтак не тільки погіршать природну привабливість Шевченківського краю, а й підрубають саму основу розвитку Канева, як центру духовного єднання українців. Бо хто побажає їхати на екскурсію, а тим більше на відпочинок у місто, оточене підприємствами, що забруднюють навколишнє середовище? По-друге, для виробничих потреб пташників планується використовувати дорогоцінну воду з артезіанських свердловин у великих обсягах - до 82 200 м куб. на рік. За таких умов Канів у недалекому майбутньому може залишитися без чистих джерел і змушений буде пити воду з Дніпра. А тому, - наголосив ветеран, - небайдужі канівці звертаються до очільників міста й району, керівників дозвільних служб уважно поставитись до вирішення цього питання й керуватися не лише очікуваною корпоративною вигодою, а, в першу чергу, національними інтересами.

Свої зауваження та пропозиції стосовно обговорюваних питань висловили також М.В. Москалець, В.Р. Андрон, О.І. Салтикова, О.Г. Демиденко та інші учасники засідання.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ