Корсунські депутати не могли розпочати засідання через відсутність кворуму

Корсунь-Шевченківська районна рада шостого скликання18 лютого 2015 року відбулося друге пленарне засідання 40 позачергової сесії Корсунь-Шевченківської районної ради шостого скликання. Засідання провів голова районної ради Григорій Гаркуша. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації В.Заболотній, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району та представники засобів масової інформації. Про це «Новинам Черкас» розповіли у Корсунь-Шевченківській райраді.

На розгляд другого пленарного засідання сесії було внесено сім питань, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядались на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Вже вдруге сесія районної ради розпочинає свою роботу із затримкою, через відсутність кворуму депутатів районної ради. Депутатів обурило таке ставлення своїх колег до громадської роботи, в результаті чого було дано доручення голові постійної комісії районної ради Н. Зеленько розглянути питання відвідування депутатами пленарних засідань сесій районної ради.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання по вшануванню пам’яті військовослужбовців і мирних жителів, загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України.

В ході роботи депутати внесли зміни до рішення районної ради від 27.12.2012 року № 18-6/VІ «Про присудження районної культурно-мистецької премії», затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки,

надали згоду на припинення права постійного користування земельною ділянкою. Розглянувши висновки районної комісії з розгляду клопотань про нагородження Почесним знаком «За заслуги перед Корсунь-Шевченківським районом», депутати прийняли рішення про нагородження Почесним знаком «За заслуги перед Корсунь-Шевченківським районом» Сокуренка Романа Олександровича та Білоушенка Сергія Олександровича (посмертно).

Жваве обговорення викликало звернення депутата районної ради А. Дробота щодо підвищення закупівельних цін на молоко. Депутати внесли пропозицію в дане звернення включити також підвищити ціни на сіль господарську продукцію, зазначивши, що в сільській місцевості виробництво молока, м’яса та сільськогосподарської продукції є єдиним джерелом для існування селян. З даного питання депутати прийняли рішення про направлення звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та до народного депутата України Г.Б.Бобова.

Депутат районної ради І. Пустовіт порушив питання щодо розквіту браконьєрства на річці Рось, наголосив на необхідності здійснення охоронних заходів, залучаючи до цього і представників районної організації товариства мисливців та рибалок. Депутати внесли пропозицію запросити на наступну сесію районної ради представника Держрибохорони в Черкаській області для вирішення даного питання.

Депутат районної ради А. Видута зазначив, що мешканці району стурбовані, що на даний час землями, які розташовані за межами населеного пункту, через зміни в законодавстві, розпоряджається обласне Управління земельних ресурсів без погодження місцевих рад і, як наслідок, земельні ділянки отримують невідомі люди, а селищний, сільські голови та керівники району про це нічого не знають, так як погодження з територіальним громадами не здійснюється. Населення стурбоване, що на землях загального користування загарбники не спиняться, а можуть перейти й на приватні домоволодіння. Голова райдержадміністрації В. Заболотній повідомив, що дане питання вивчається і перебуває на контролі, про що буде повідомлено депутатів районної ради.

З питань порядку денного позачергової сесії були прийняті відповідні рішення, проте два проекти рішень не були підтримані депутатами (Про Положення про помічника-консультанта депутата Корсунь-Шевченківської районної ради VІ скликання та про затвердження рішення президії районної ради).

Сесія завершила свою роботу.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ