Відбулося виїзне засідання колегії відділу освіти Катеринопільської райдержадміністрації

засідання колегії відділу освіти Катеринопільської райдержадміністрації25 лютого відбулося виїзне засідання колегії відділу освіти на базі Новоселицького начально-виховного комплексу «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ст.». У засіданні колегії взяли участь працівники відділу освіти та 35 керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Про це «Новинам Черкас» розповіли у Катеринопільській РДА.

По першому питанню порядку денного засідання виступила директор НМЦППСР Олена Ревуцька, яка ознайомила присутніх з додержанням педагогічними працівниками вимог законодавства щодо забезпечення захисту дітей від будь-яких форм фізичного або психологічного насильства. Обговорення питання переросло в гарячу дискусію. Директори шкіл Лідія Піддяча, Василь Кураш, Лідія Мандрика поділилися досвідом профілактичної роботи щодо запобігання проявів насильства у школі. Начальник відділу освіти Микола Ткаченко наголосив, що в питанні запобігання насильства ключову роль відіграє сім’я, тому на першому плані - тісна співпраця працівників психологічної служби, керівників освітніх закладів з батьками.

Методист райметодкабінету Наталія Гонтаренко проаналізувала стан виконання районної програми розвитку дошкільної освіти у 2014 році. Наголосила, що завдяки тісній співпраці відділу освіти з місцевими селищними, сільськими радами у районі збережено мережу дошкільних навчальних закладів, забезпечено рівний доступ кожної дитини до здобуття дошкільної освіти. Протягом 2014 року відкрито ще дві групи для дітей раннього віку у Вікнинському НВК та ДНЗ «Дзвіночок» с. Кайтанівка. Суспільним дошкільним вихованням охоплено 100% дітей від 3 до 6 років. Значно зміцнено матеріально-технічну базу дошкільних навчальних закладів: проведено капітальні, поточні ремонти, придбано обладнання, інвентар в цілому на суму 722 тис. 150 грн., (що на 150 тис. грн. більше у порівнянні з минулим роком) з них бюджетні кошти - 332 тис. 651 грн., благодійні, спонсорські, соціальні угоди – 389 тис. 499 грн.

Начальник відділу освіти Микола Ткаченко підсумував, що мережа дошкільних закладів залишається сталою понад десять років. Фактично в кожному населеному пункті району функціонує дошкільний заклад або ж дошкільний підрозділ в навчально-виховному комплексі, тому проблем на влаштування дітей до дитячого садка немає.

Завідувач райметодкабінету Василь Череватюк доповів про хід виконання районної програми, спрямованої на протидію поширенню наркоманії, боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин у навчальних закладах району. Зацікавили присутніх результати анкетування учнів старших класів щодо ставлення до алкоголю, куріння та наркотичних речовин.

У форматі «круглого столу» пройшло обговорення проблемних питань функціонування освітньої галузі: організація харчування, використання енергоносіїв, замовлення підручників для учнів 4-х, 7-х класів та ін..

По закінченню засідання колегії адміністрацією Новоселицького НВК проведено показове навчання з цивільного захисту щодо дій в умовах надзвичайної ситуації.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ