Проаналізовано соціально-економічне становище Чигиринського району

голова Чигиринської райдержадміністрації Олександр Діскант провів засідання колегії райдержадміністрації27 лютого голова Чигиринської райдержадміністрації Олександр Діскант провів засідання колегії райдержадміністрації, на якому розглянуті питання: про проект Програми щодо організації проведення та фінансування в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чигиринського району громадських робіт на 2015 рік, про підсумки економічного і соціального розвитку району, виконання бюджету за 2014 рік та завдання з його виконання в І кварталі 2015 року. Про це «Новини Черкас» дізналися у Чигиринській РДА.

По першому питанню доповіла в.о. начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Вакуленко. Вона, зокрема, зауважила, що одним із важливих заходів підтримки людей у період вимушеного безробіття є залучення їх до участі в громадських роботах – найпростіших роботах, що потребують знань для виконання простих завдань, у деяких випадках із використанням ручних інструментів або із значними фізичними зусиллями.

- Метою пропонованої програми є залучення широкого кола жителів Чигиринського району до участі в громадських роботах, що дозволить шляхом їх матеріальної підтримки та адаптації до трудової діяльності знизити соціальну напругу, а також сприятиме вирішенню проблем, пов’язаних з доглядом за особами похилого віку, благоустроєм могил у місцях їх поховання, - зазначила Валентина Миколаївна.

З інформацією про підсумки соціального ті економічного розвитку району виступила начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олена Яковенко, а про підсумки виконання бюджету району за 2014 рік доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Федченко.

Поінформували присутніх про підсумки роботи за 2014 рік також начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олег Рачкован, головний лікар Чигиринської центральної районної лікарні Ігор Огиренко та сільський голова с.Трушівці Анатолій Вовкогон.

В ході засідання дано ряд доручень і рекомендації. Зокрема, виконкомам міської та сільських рад, адміністраціям підприємств, установ та організацій всіх форм власності рекомендовано проаналізувати виконання показників господарської діяльності за 2014 рік, спрямувати зусилля на ліквідацію наявних недоліків протягом І кварталу поточного року.

Управлінню економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації доручено забезпечити щомісячний аналіз виробничої діяльності промислових підприємств району та їх фінансового стану; інформувати потенційних інвесторів про можливість використання незадіяних виробничих площ та вільних приміщень, які розміщені на території району; сприяти реалізації мікропроектів громад в рамках спільного проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» - ІІІ та забезпечити діяльність районного ресурсного центру розвитку громад та Форуму місцевого розвитку.

Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації спільно з керівниками сільськогосподарських товариств слід забезпечити своєчасну підготовку сільськогосподарської техніки, машин і механізмів до весняно-польових робіт 2015 року і посилити контроль за ефективним використанням сільськогосподарських угідь;

Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації необхідно надавати матеріальну підтримку особам, які опинилися в складних життєвих обставинах (стихійне лихо, довготривала хвороба, вимушене переселення з районів проведення АТО, тимчасово окупованих територій).

Всім структурним підрозділам райдержадміністрації, виконкомам міської та сільських рад (у межах повноважень) рекомендовано провести детальний аналіз стану надходження платежів до загального фонду місцевих бюджетів, причин невиконання завдань по окремих джерелах доходів, виникнення податкової заборгованості та вжити рішучих заходів для забезпечення помісячного виконання завдань з наповнення місцевих бюджетів доходами в I кварталі 2015 року та вжити невідкладних заходів щодо забезпеченості видатків з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.

Відділу Держземагентства у Чигиринському районі рекомендовано провести детальний аналіз використання земель комунальної власності в межах населеного пункту, земель державної власності за межами населеного пункту (земель запасу, резервного фонду та невитребуваних паїв) і поінформувати відповідні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування про вільні землі з метою передачі таких земель в оренду; про результати звірки доповісти на колегії райдержадміністрації в квітні 2015 року.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ