На Христинівщині розпочались польові роботи

трактор у поліДля забезпечення успішного проведення комплексу весняно-польових робіт управлінням агропромислового розвитку розроблено детальний план їх практичного здійснення в розрізі сільськогосподарських підприємств району.

Планом передбачено закріплення керівників районних структур за агроформуваннями для сприяння в організації проведення весняних робіт та здійснення оперативного контролю за дотриманням технологічних операцій, розповів «Новинам Черкас» заступник начальника управління АПК Христинівської РДА В. Прокопчук.

Із посіяних 11905 га озимих зернових культур, переважна більшість яких займає озима пшениця, 70 % знаходиться в доброму стані, 20 % в задовільному і 10 % в слабкому та зрідженому. На даний час є всі сподівання про успішну перезимівлю озимих.

В районі перевірено 7329 ц насіння ярих зернових культур при потребі 4937 ц. Продовжується закупівля насіння пізніх культур, забезпеченість яких на даних час на рівні 75-80 % (кукурудза, соняшник, соя та ін.).

Для якісного проведення комплексу весняно – польових робіт потреба сільськогосподарських підприємств в мінеральних добривах становить 8270 тонн, в тому числі азотних - 3750 і комплексних - 4520 тонн. Станом на 25 лютого добрив всього заготовлено 88 % до потреби, в тому числі азотних – 91 % та комплексних – 86 %.

Для захисту сільськогосподарських культур від бур’янів, шкідників та хвороб в сільськогосподарських підприємствах різних форм власності в 2015 році орієнтована технологічна потреба хімічних засобів захисту рослин на весняний комплекс робіт складатиме 61,3 тонн, з них заготовлено: гербіцидів - 65,2 %, інсектицидів - 70,3 %, фунгіцидів - 71,3 %, протравників – 80 %.

Згідно графіків ремонту техніки механізаторам району потрібно поставити на лінійку готовності 369 тракторів, 183 культиваторів, 174 сівалки і 152 плуги. Фактично підготовлено 91 відсоток тракторів, 92 відсотки культиваторів, 92 відсотки сівалок, 92 відсотки плугів. Господарствами всіх форм власності району придбано дизельного палива 751 тонна (78 % до потреби), бензину - 250 тонн (79 %), мастила - 48 тонн (82 %).

Для проведення комплексу весняно-польових робіт заплановано використати 77,8 млн.грн., в тому числі власних коштів - 69,2 млн.грн і 8,6 млн.грн. - банківські кредити.

Польові роботи в районі вже розпочалися: підживлено 615 га озимої пшениці, озимого ячменю 78 га і 409 га озимого ріпаку. Підживлення проводиться в таких господарствах: ГФ ПрАТ "Зернопродукт МХП", ФГ "Базис", а в ФГ "РОМ" та ФГ "Степівське" перше підживлення озимих зернових та озимого ріпаку завершено.

В районі продовжується заготівля матеріально-технічних ресурсів для своєчасного та якісного проведення комплексу весняно-польових робіт.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ