Ми проростаємо проблемами наших воїнів

волонтери

Волонтер – в перекладі з англійської мови означає доброволець. Добровольчі батальйони, волонтерський,тобто добровільний рух виявились тим непередбаченим агресором фактором який зупинив ворога на сьогоднішніх рубежах. На початку волонтерського руху здавалося, що це тимчасово, але люди які одного разу потрапили в зону бойових дій, побачили очі наших солдатів вже не можуть зупинитись, проникаючись проблемами наших захисників. Ми проростаємо їхніми проблемами все більше і більше, маленькими і глобальними . Хлопці на передовій мають такі самі проблеми, як і ми в відносній безпеці, тільки ці проблеми помножені на сотні бюрократів і пристосуванців, і тому вони позбавлені елементарних засобів гігієни, змінного одягу, часто-густо харчування. Тому й важливий волонтерський рух, який  виявився набагато дієвіший ніж державні органи, які кинули наших хлопців в жахливі умови, пише Лисянщина.

Недавня поїздка в Артемівськ була нагальною необхідністю через відступ наших військ з Дебальцевого. Виникла гостра потреба в теплих речах, матрацах, медикаментах, харчах і воді.

Громада Лисянщини, при участі  районної координаційної ради, активно відгукнулася на потреби наших військових, які захищають наш з вами спокій.  Продуктів було зібрано стільки, що ледве вмістилися в два автомобілі. Хочеться подякувати громадам сіл: Боярка, Чаплинка, Дашуківка, Журжинці, Бужанка, Орли, Дібрівка, Будище, Чеснівка та іншим небайдужим жителям нашого району. Окрема дяка від імені наших воїнів-земляків за смачну домашню випічку, яку спекли жителі Боярки, Лисянки та Чеснівки. Лисянський хлібзавод передав нашим хлопцям свіжий хліб та булочки. Також велику кількість продуктів та медикаментів надали наші підприємці: Наталія Вишнівенко  (магазин «Крамниця»), Віталій Олійник, Надія Вельбівець (магазин «Люкс»), Руслан Козьмін  (магазин «Океан»), Людмила Мішурінська  (кафе «Зустріч»), магазин «Каштан» та наші аптекарі Михайло Чорновол  та ПП «Бакун». Лисянські ліцеїсти приготували смачне сало з часником. Вотилівські школярі на благодійному концерті зібрали продукти і гроші.

Враховуючи високу вартість пального, поїздка була б неможлива без фінансової допомоги громад сіл району і селища, підприємців «П’ятачка» та Лобоцького П.В., Браславця М.Г., Бондаренка А.В., Штанька О.М., Поданежка В.В., Курченко Ю., Філоненка В., Волошина О., Неїжкаші Т.Г., та інших. Багато коштів пожертвували небайдужі люди, які клали свої кошти в скриньки які стоять на «П’ятачку», в магазині «Автозапчастини». Сім’я Лобоцьких передала велику кількість теплих речей.

Зважилися на цю небезпечну поїздку, ризикуючи своїми автомобілями Книш Сергій  та Віталій Пастушенко. Розділили складність поїздки Койдан Станіслав, Олександр Волошин, Олександр Миколенко та Юрій Корнієнко. Складно переоцінити моральний ефект цієї підтримки адже недарма у всі часи казали що військо яке годує власний народ – непереможне.

Гібридна війна була б неможлива без окремих «гібридних» представників нашого селища, які хоч і заможні, але не пожертвували жодної копійки людям, які на межі можливого і неможливого забезпечують їм спокійний сон та фінансове зростання. Прикро усвідомлювати, що деякі жителі нашого району дискредитують волонтерський рух, свідомо обмовляючи волонтерів. Важко зрозуміти позицію цих «патріотів», які в цей важкий для країни час підтримують криваві дії  реінкарнованого Гітлера-Путіна.

Теми: Лисянка
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ