Смілянська громада вважає подорожчання проїзду незаконним

підвищення тарифів на проїзд

Вартість проїзду у громадському транспорті Сміли зросла до 3 гривень 50 копійок. Громадські активісти вважають, що перевізники вчинили неправильно, та ініціювали зустріч з ними у міському виконавчому комітеті.

Діалог між активістами, перевізниками та міською владою відбувся на засіданні транспортної комісії, яке провів перший заступник міського голови Юрій Студанс. Участь у ньому взяли два міські перевізники – АТП-17128 та приватний підприємець Ігор Плюта, які виграли тендер на надання транспортних послуг на міських маршрутах, пише газета «Сміла».

Представники громади наголосили на тому, що підвищення тарифу вважають незаконним, зважаючи на те, що міський голова не підписав додаток до рішення виконавчого комітету від 29 серпня минулого року. Саме цим рішенням було встановлено тариф 3 гривні 50 копійок, але тоді перевізники погодилися возити пасажирів по три гривні до зростання ціни на паливно-мастильні матеріали і таке інше. А перехід на вартість проїзду до 3.50 передбачено було у додатку.

Окрім цього, активісти нарікають на те, що водії окремих маршрутів не видають квитки за проїзд, не завжди культурно поводяться з пасажирами, реклама в салоні розміщена на рівні очей та заважає бачити зупинки і таке інше. Тому у протокол засідання внесено пропозиції – по-перше, видати водіям бейджики або виставляти в салоні автобуса таблички з прізвищем та іменем водія, щоб пасажири знали, хто їх обслуговує. По-друге, змінити місце розташування реклами в салоні автобуса.

Ще одне прохання до водіїв: оголошувати зупинки і продавати квитки тільки під час зупинок.

Перевізники, в свою чергу, нарікали на те, що багато пасажирів відмовляються брати квитки. Згадали і про проблемну ділянку дороги по вул. Севастопольській біля хлібозаводу. Зважаючи на те, що вона вщент розбита, звернулися до міської влади з проханням тимчасово змінити маршрут і спрямувати автобуси по вул. Леніна через центр із зупинкою біля колишньої перукарні.

Що ж стосується тарифів, перевізники пояснили, що, якби вартість проїзду не підвищили, то взагалі б зупинилися. Причина – різке подорожчання пального. На його придбання автопідприємство витрачає нині 95 відсотків коштів.

Щоб з’ясувати, який тариф сьогодні є економічно обґрунтованим, громадські активісти запропонували створити комісію, яка б найближчим часом провела моніторинг на міських маршрутах.

Перевізники також просили проводити роз’яснювальну роботу серед населення, щоб пасажири розуміли причини подорожчання, орієнтувалися у реальному стані справ автопідприємств. Також наголосили: обов’язково брати у водіїв квитки за проїзд, а якщо виникають ті чи інші непорозуміння, обов’язково повідомляти керівництву номер маршруту, номер автобуса та час. Контактні телефони є у салоні кожного автобуса, зауважили перевізники.

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ