Оновлення автобусного парку – новий виток старої проблеми

Черкасам потрібні автобуси типу «Євро 4». Тоді й люди з особливими потребами зможуть вільно пересуватися вулицями міста. Чи вплине дане рішення на вартість проїзду?

Автобуси місткістю 90 пасажирів, низькі підлоги для колясок і візків та чистота повітря – автобуси стандарту «Євро 4» мають стати майбутнім транспортної системи Черкас. Управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв'язку наполягає на внесенні на конкурс автобусів такого типу, пишуть Новини Черкащини.

Під час обговорення транспортного питання на засіданні виконкому перевізники знову висловлювали невдоволення. Так, Петро Копієвський запевнив, що влада ставить перевізників у нерівні умови. За його словами, усі мають закупити 90-місні автобуси «Євро 2» стандарту.

Про труднощі людей з особливими потребами в Черкасах розповіла громадська активістка Анна Харченко.

‒ На сьогодні у Черкасах більше 600 людей фізично не можуть користуватися «Богданами». У мене найвужчий візок, але навіть за таких умов у автобус я потрапити не можу. А проїзд у таксі подорожчав у двічі. Приїхати на засідання і повернутися додому мені обійдеться у 100 грн. Тому якщо ми говоримо про заміну одиниць транспорту, то саме зараз це актуально. Їх має бути більше, ніж три на одному маршруті, ‒ зазанчила Анна Харченко. ‒ Людина може скористатися інватаксі раз на тиждень і попереджати про свою поїздку заздалегідь.

Така інфраструктура обходиться місту у 500 тис. на рік. Потреба в інватаксі автоматично відпадає при оновленні системи перевезення. За словами громадської активістки, навіть таке рішення проблеми, як тролейбус, не полегшить життя інвалідів. Людині у візку потрібно подолати досить довгий шлях по бездоріжжю до найближчої зупинки.

На бік перевізників став член виконкому Сергій Гончар, який повідомив, що на все місто вулицями їздить тільки 4 автобуси типу «Євро 4». Для конкурсу перевізникам доведеться змінювати автобусний парк, проте жодна компанія не дасть лізинг на 1 рік. Адже саме на такий термін влада укладає договір з перевізниками. Більше того, один такий автобус коштує близько половини мільйона. Так, перевізники будуть вимушені підняти тариф значно більше 4 грн.

У підсумку більшістю голосів члени міськвиконкому підтримали проект Управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв'язку щодо 90-місних автобусів, виключили з рішення додаток, що стосується 40-місних автобусів. Також було доручено підготувати графік маршрутів, які мають бути на зупинках. Черкащани мають знати про початок, кінець руху і максимальний інтервал. Точний графік уточнюватиметься у подальшому разом із перевізниками.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ