Колектив Мошнівської районної лікарні виступив проти “оптимізації”

Про перші кроки на шляху оптимізації медицини розповів під час координаційної наради в райдержадміністрації головний лікар Черкаської центральної районної лікарні Микола Гуськов. За його словами, цей процес – неминучий. У зв’язку з внесенням змін до чинного законодавства, щоб отримати з державного бюджету субвенції, варто пройти шлях реорганізації та оптимізації.

Наразі у районі нараховується чимала кількість ФАПів, амбулаторій, дві районні лікарні. На їхнє утримання з бюджетів йде велике фінансування, однак якість надання медичних послуг в кожному закладі різна й у ланках первинної медицини вона не завжди відповідає нормам.

– Населення повинно отримати кращу допомогу, а це буде тоді, коли сільські ради забезпечать дільничного лікаря та медсестру необхідним обладнанням для медичного огляду. На жаль, в первинній медицині немає навіть мінімальної матеріальної бази. Медсестри та лікарі загальної практики сімейної медицини повинні працювати на дільницях, а зараз вони чекають, поки до них прийдуть пацієнти самі, – розповів Микола Володимирович.

Щодо діагностики та лікування, то у цьому плані найбільше відповідає нормам Черкаська центральна районна лікарня. Їхня матеріально-технічна база є другою в області. Відтак, дискусійним залишилося питання переведення Мошнівської районної лікарні на баланс Черкаської ЦРЛ.

Однак, головний лікар Мошнівської лікарні Любов Іващук запевнила, що колектив проти філіалу, вони виконують всі показники, а оптимізація призведе до скорочення персоналу. Також вона наголосила, що перед тим, як приймати рішення про об’єднання бази, варто провести колективні обговорення та вислухати всі позиції.

Керівництво району також наголосило, що потрібно зважити всі плюси та мінуси процесу реорганізації закладів охорони здоров’я. Крім того, необхідно скласти стратегічний план розвитку охорони здоров’я району.

Рішенням сесії Черкаської районної ради від 27.02.2015 року № 49-17/VІ “Про передачу майна стаціонарів дільничних лікарень с. Руська Поляна та с. Білозір’я та перетворення їх в амбулаторії”, вирішено передати з балансу комунального закладу „Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради на баланс Черкаської центральної районної лікарні майно стаціонарів дільничних лікарень с. Руська Поляна та с. Білозір’я. За рахунок штатної чисельності та майна стаціонарів дільничних лікарень створити структурні підрозділи терапевтичного відділення Черкаської ЦРЛ.

Наступним кроком буде реорганізація амбулаторій загальної практики сімейної медицини у с. Кумейки та селищі Ірдинь, де кількість жителів є невеликою, відповідно й навантаження на дільничного лікаря не відповідає нормам.

Прес-служба Черкаської РДА

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ