Катеринопільська громада порушила проблему

В газеті "Катеринопільський вісник" було надруковано відкритий лист від жительки смт. Катеринопіль Валентини Поліщук та статтю такого змісту:

Всі ми чомусь влаштовані так, що напередодні чергових виборів чекаємо кардинальних змін. Сподіваємось, що в понеділок (вибори завжди відбуваються в неділю) ну принаймні у вівторок ми прокинемось в новій країні й проблеми щезнуть. Настане «світле майбутнє». Минає день, тиждень, місяць і ми розуміємо, що знову «лоханулись» й обрали не того. А передвиборні обіцянки лишаються лише обіцянками. На конкретні запитання знову отримуємо казенні бюрократичні відписки на кшталт «розробили план, вживаємо заходів».

До редакції надійшов лист від жительки Катеринополя Валентини Поліщук:

Відкритий лист

Прошу на сторінках газети «Катеринопільський вісник» підняти проблему, яка протягом довгого часу приносить незручності і жителям смт. Катеринопіль, і його гостям. Мова йде про фактичну відсутність громадської вбиральні на території селища. Адже за адресою вул.Леніна, 14 б одне приміщення громадської вбиральні роками залишається недобудованим, а інше знаходиться в антисанітарному стані: відсутня вода, несправна каналізація, напіврозвалені стіни і дах. Неодноразово працівники санітарно-епідеміологічної служби надавали відповідні приписи про його закриття. І так триває роками.

Починаючи з 2009 року я звертаюся до органів районної та місцевої влади щодо вирішення даної проблеми. Мені надавали різного роду відписки, але справа з місця не зрушила. Нова громадська вбиральня не функціонує і досі. Із запитанням, чому це так і коли нарешті люди матимуть нормальні умови для своїх природних потреб, я звернулася до голови Катеринопільської селищної ради Івана Гегедоша. Іван Тіберійович завірив, що 01 вересня 2014 року приміщення недобудованої громадської вбиральні буде запущене в експлуатацію. Проте і до сьогодні справа не зрушила з місця.

Прошу громаду смт.Катеринопіль долучитися до вирішення даного питання. Адже ми разом обирали нашого селищного голову, тож тепер слід разом запитати його про те, як він дбає про людей і благоустрій селища.

З повагою, Валентина Поліщук жителька смт.Катеринопіль вул. Канєвського, 20 «А»

Нагадаю, що однією з головних «фішок» передвиборної програми Івана Тіберійовича було саме «функціонування громадської вбиральні» в центрі селища. І з дня його обрання минуло вже 9 місяців. Але туалет, який збудували ще попередники досі стоїть під замком.

Хоча селищний голова, ще 11 липня 2014 року тій же Валентині Поліщук у відповідь обіцяв:

- Наступного тижня будуть проведені заходи щодо відкриття громадської вбиральні на літній період без підключення електроенергії. Після відкриття нової громадської вбиральні розпочнеться демонтаж цегляної вбиральні. У вересні 2014 року сесією Катеринопільської селищної ради буде внесено зміни до власного бюджету та виділено необхідні кошти. Тому, повноцінна робота та функціонування громадської вбиральні в зимовий період буде здійснено у вересні-жовтні 2014 року.

24 лютого я звертаюсь до селищного голови за поясненнями, чому ж і досі не працює новозбудована громадська вбиральня.

Іван Гегедош розповідає:

- Туалет побудований, що у 2013 році. Замовником робіт було комунальне підприємство. На це витрачено близько 200 тисяч коштів селищної ради. Ніякої технічної документації на цю будівлю нема. Її необхідно буде виготовляти по-новому.

Нагадую Івану Тіберійовичу про обіцянки восьмимісячної давнини. Він знизує плечима:

- Даючи відповідь громадянці Валентині Поліщук, розраховував, що депутати Катеринопільської селищної ради підтримають мою пропозицію й ухвалять рішення щодо виділення коштів на виготовлення документів та придбання електрообладнання, необхідних для запуску в експлуатацію нового приміщення громадської вбиральні. Але депутати не проголосували «за».

Хоча тільки на початку січня цього року на розгляд сесії селищної ради виносилось питання щодо виділення земельної ділянки під громадську вбиральню. (По закону це необхідно було робити до початку будівництва).

І лише 16 лютого 2015 року (теж підтвердження копією) Катеринопільська селищна рада подала документи на виготовлення проекту землеустрою земельної ділянки під громадську вбиральню до ДП «Центр державного земельного кадастру». Хоча на апаратних нарадах ще до нового року селищний голова запевняв, що «документи виготовляються». А нова громадська вбиральня, до речі, з усіма зручностями так і залишається закритою.

На перший погляд, проблема виникла на рівному місці. Є два приміщення громадського користування – старе, яке є місцем антисанітарії, і нове, яке треба ввести в експлуатацію. На нарадах, зустрічах з громадськістю голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко постійно порушує питання виготовлення документації і введення в експлуатацію нової громадської вбиральні у смт. Катеринопіль. Селищний голова Іван Гегедош обіцяє та робить своє, тобто не робить нічого, аби проблему зрушити з місця. Тож закликаємо громаду селища і району.

… Мине зовсім небагато часу тижнів і проект землеустрою буде готовий. Що потім - знову будемо чекати невизначений термін доки селищна рада отримає відповідні дозволи на встановлення потужного електролічильчника і слухати порожні обіцянки Івана Гегедоша чи може нарешті разом всією громадою запитаємо в селищного голови, коли нарешті він стане виконувати свої передвиборчі обіцянки і буде дбати належним чином про добробут селища?!

Районною державною адміністрацією проведено детальний аналіз статті «Передвиборча фішка або епопея про громадську вбиральню». В осередках районних громадських організацій проведено обговорення даної статті та внесесені пропозиції. Зокрема, районною громадською організацією «Катеринопільщина» проведено громадське одговорення та внесено пропозицію провести загальні збори громадян – жителів смт. Катеринопіль, де селищний голова смт.Катеринопіль І.Т. Гегедош виступить зі звітом про виконання своїх передвиборчих обіцянок. Головою райдержадміністрації

О.П. Ніколенко неодноразово дане питання обговорювалося на оперативних нарадах, засіданнях колегії райдержадміністрації, а селищному голові смт. Катеринопіль І.Т. Гегедошу було направлено відповідні листи щодо вирішення даної проблеми. Проте, І.Т. Гегедош відповіді на критику не надав і проблема продовжує залишатися. Тож просимо громадськість залучитися до її вирішення.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ