Соціальні працівники Смілянщини провели підсумкову нараду

директор терцентру соціального обслуговування Галина КравченкоМинулого тижня відбулася нарада «Про підсумки роботи у 2014 році та пріоритетні завдання на 2015 рік у сфері надання соціальних послуг», яку провела директор терцентру соціального обслуговування Галина Кравченко. У роботі наради взяла участь заступник керівника апарату райдержадміністрації, начальник відділу організаційно-кадрової роботи Лариса Задорожня. Про це «Новини Черкас» дізналися у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

З доповіддю перед присутніми виступила директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Галина Кравченко, яка зокрема зазначила, що на обласному рівні відзначено позитивну роботу нашого терцентру в питаннях впровадження інноваційних форм і методів соціального обслуговування, а також про увагу адміністрації та профкому терцентру до соціального захисту соціальних робітників. Всіма підрозділами терцентру виявлено 2580 осіб, які потребували соціального обслуговування, обслужено 2420, що складає 94 відсотки при середньообласному 93.

Ми не зменшили темпу, постійно працювали над тим, щоб жодна одинока людина поважного віку не була обділена нашою увагою, – зауважила Галина Олександрівна. – Дійсно, система соціального обслуговування громадян району у 2014 році поєднувала традиційні форми і методи соціального обслуговування із інноваційними.

Набули розвитку традиційні, перевірені часом і досвідом форми обслуговування. Ми домоглися охоплення обслуговуванням відділенням соціальної допомоги вдома 99 відсотків. Такий результат – це тісна співпраця територіального центру із виконкомами сільських рад та ветеранськими організаціями сіл. Для повного виявлення одиноких, інвалідів, одинокопроживаючих вже протягом більше 10 років ми складаємо двічі на рік соціальні паспорти сіл, які допомагають вивчити потреби всіх громадян і правильно спланувати роботу відділення та забезпечити кожний населений пункт району соціальними робітниками.

Значно розширились можливості відділення з організації надання натуральної грошової та адресної допомоги малозабезпеченим верствам населення.

Завдяки співпраці з різними фондами, Народними депутатами Верховної Ради, благодійними організаціями та приватними підприємцями міста і району майже всі потребуючі, що перебувають на обліку у відділенні, забезпечені одягом, взуттям та продуктами харчування. Серед них не тільки люди похилого віку, а й сім’ї з дітьми, багатодітні, діти під опікою та піклуванням, одинокі матері, неповні сім’ї.

Набуло розвитку у 2014 році відділення соціально-побутової адаптації, зміцніла матеріально-технічна база, збагатились формами та методами соціально-побутові, соціально-педагогічні та інформаційні послуги.

У 2014 році відкрито 2 філіали відділення в селі Макіївка, Балаклея, В. Яблунівка продовжує свою роботу Університет ІІІ віку, діє мультидисциплінарна команда. Відділення та філіали мають обладнані приміщення, є телевізори, посуд, діють фітобари. Для занять Університету обладнано кабінет, належну базу має шаховий клуб.

Та найголовніше досягнення, що люди повірили нам, відгукнулись і беруть активну участь в заняттях, клубах, любительських об’єднаннях, в усіх масових заходах, що проводяться у відділенні та філіалах.

Галина Олександрівна детально проаналізувала роботу кожного відділення терцентру.

Станом на 1 січня 2014 в районі проживало – 1290 одиноких непрацездатних громадян та інвалідів.

Протягом року з числа одиноких та інвалідів вибуло всього 171 особа, в т.ч. померли – 115, виїхали за межі району – 43, поселені в будинки-інтернати – 13. Додатково виявлено – 101 одинокого.

На 01.01.2015 в районі проживає 1220 самотніх громадян. Станом на 01.01.2014 відділенням соціальної допомоги на дому територіального центру обслуговувалося – 1005 осіб. Додатково виявлено і взято на обслуговування – 205 осіб.

На 1 січня 2015 року на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги одиноким на дому перебувають 950 осіб. Надано з початку року 1209 послуг підопічним, процент охоплення складає 99 відсотків.

У 2014 році виявили бажання поселитись у будинки-інтернати – 20 осіб, з них: направлено у будинки - інтернати – 18 осіб, в тому числі поселено в психоневрологічні будинки-інтернати 5 осіб, в будинки-інтернати загального типу – 13 осіб.

Загалом соціальними робітниками за 2014 рік надано 300075 послуг, в середньому на одного підопічного припадає 47 послуг, здійснено 48305відвідувань. Обслуговують самотніх 47 соціальних робітників.

Проводиться робота соціальними робітниками по оформленню субсидій своїм підопічним на тверде паливо та скраплений газ станом на 12.05.2014 року 277 особам.

За надання платних послуг протягом 2014 року відповідно до п.7 переліку соціальних послуг умов та порядку їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування на рахунок надійшло 25384,46 грн., додатково надійшло за послуги швейної майстерні 5887,92 грн., за металобрухт 208,0 грн., всього – 31480,38 грн.

При територіальному центрі продовжує роботу швейна майстерня в с. Ротмістрівка. Надано послуги по пошиттю та ремонту одягу за даний період цього року - 153 особам, виконано замовлень на суму 5887,92 грн., з них безкоштовно – 50 особам.

Протягом року 56 осіб отримали 62 одиниці реабілітаційного обладнання.

Адміністрація територіального центру значну увагу приділяє запровадженню інноваційних моделей соціальної роботи. Так, при відділенні соціально – побутової адаптації працює дванадцять клубів: освітньо-інформаційний клуб «Зустріч» с. Ротмістрівка, клуб ветеранів війни і праці «Промінь добра» с. Ротмістрівка, клуб декоративно – прикладного мистецтва «Струни душі» с. Ротмістрівка, клуб ветеранів війни та праці «Ми іще молоді» с. Макіївка, клуб декоративно-прикладного мистецтва «Берегиня», с. Макіївка, клуб освітньо - інформаційний «Вечірні зорі» с. Балаклея, любительське об’єднання «Срібне намисто» с. Балаклея, любительське об’єднання с. Балаклея «Затишок», шаховий клуб «Колос» с. Балаклея, любительське об’єднання «Горлиця» с. В. Яблунівка, Університет ІІІ віку «Осіннє золото» факультет «За здоровий спосіб життя».

У 2014 році відкрито клуб рибалок – любителів „Форель” с. Балаклея клуб за інтересами «Берегиня» с. Костянтинівна. Особлива увага приділяється збагаченню форм і методів роботи цих сучасних форм надання соціальних послуг.

Також було утворено мультидисциплінарну команду, відділення соціально-побутової адаптації з 5 філіалів в селах району, які налічують 12 клубів та любительських об’єднань, Університету ІІІ віку, зміцнено матеріально-технічну базу швейної майстерні, що діє у с. Ротмістрівка, значно поповнено відділення організації надання грошової та натуральної адресної допомоги малозабезпеченим верствам населення завдяки розширенню співпраці із спонсорами та благодійниками.

Незважаючи ні на що, соціальні працівники гідно виконують свою непросту місію – несуть у світ добро і теплоту сердець, вони зігрівають тих, хто цього так спрагло потребує, бо турбота про людей – їхнє покликання.

 

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ