Черкаські ліси потребують надійного протипожежного захисту

Питанням попередження надзвичайних ситуацій у пожежонебезпечний період була присвячена всеукраїнська селекторна нарада, яку провів перший заступник голови Держагенства лісових ресурсів України Віталій Атаманчук.

Виступаючи із вступним словом Віталій Іванович наголосив: «Значення лісів у житті людини надзвичайно велике і багатогранне. Вони відіграють найважливішу роль у підтриманні природного стану біосфери. Як чинник культурного і соціального значення - ліс для багатьох мільйонів людей є місцем відпочинку, лікування та туризму. Він також підкреслив що – «для вирішення актуальних питань щодо захисту лісів під час майбутнього пожежонебезпечного періоду, ще є час, який треба використати максимально ефективно і у напрямку організаційної і матеріально-технічної і профілактичної складових.»

Участь у обговоренні цього важливого питання взяли також і представники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зокрема в студії виступив директор департаменту реагування ДСНС Григорій Марченко, який зокрема зазначив, - «в Україні, впродовж останніх п’яти років ДСНС спільно із держагенством лісових ресурсів напрацювали спеціальну багаторівневу систему реагування на надзвичайні події, яка вже неодноразово доводила свою ефективність.» Наводячи приклади ліквідованих минулорічних надзвичайних подій Він також пояснив, що ефективність Системи стала наслідком детального плану протидії можливим загрозам, в якому не лише визначені місця найбільш вірогідного виникнення пожеж і відповідні сили для оперативного реагування. В цьому документі, за словами Григорія Васильовича чітко визначено алгоритм дій усіх структур та підрозділів відомчих органів, - «особливістю Плану дій є не лише одночасне реагування і тривалий моніторинг ситуації із можливістю нарощування сил та засобів на місці події. Важливим є також те, що роботи на місці надзвичайної події тривають безперервно, без урахування часу доби і завершуються лише після ретельного огляду та контролю місця надзвичайної події, - підкреслив керівник Департаменту ДСНС.

Делегацію управління ДСНС України у Черкаській області, яка взяла участь в селекторній нараді, очолював начальник управління Віктор Гвоздь, який у свою чергу також детально проінформував присутніх про готовність пожежно-рятувальних підрозділів до захисту лісових масивів та дій в умовах підвищеної пожежонебезпечного періоду.

Підкресливши що останніми роками кількість пожеж в природних екосистемах регіону істотно зменшилась. Якщо у 2010 році в лісах Черкащини виникло 205 пожеж то минулого року активна спільна профілактична робота лісників та рятувальників дозволила зменшити кількість загорань до 58.

Розповідаючи про сили та засоби Управління Віктор Михайлович наголосив, – «сили та засоби Черкаського гарнізону оперативно –рятувальної служби цивільного захисту перебувають у постійній готовності до ліквідації пожеж в природних екосистемах області. Щоденно на добовому чергуванні перебувають 40 пожежних автоцистерн та 168 чоловік особового складу, - він також зазначив, що, - у разі ускладнення оперативної ситуації ми додатково можемо розгорнути Черкаський та Уманський зведені загони загальною чисельністю 320 чоловік особового складу та 50 одиниць пожежної та спеціальної техніки.»

За результатами селекторної наради було вирішено ретельно відпрацювати нещодавно прийнятий спеціальний план заходів по посиленню протипожежного захисту лісових масивів та сільгоспугідь області, яким визначені дії усіх профільних служб та установ. А також для відпрацювання питань взаємодії силами Управління ДСНС та обласного управління лісового та мисливського господарства провести спільні штабні тренування а також узгодити спеціальні оперативно-мобілізаційні плани гасіння лісових пожеж.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ