Черкаські депутати просять легалізувати добровольчі батальйони

Депутати Черкаської міської ради підтримали своїх колег із області й проголосували за звернення до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка щодо легалізації добровольчих батальйонів, які натепер воюють проти російських окупантів і терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР". За проект цього рішення, яке вніс депутат від ВО "Свобода" Юрій Ботнар, висловилося 47 обранців.

Мова йде, зокрема, про такі добровольчі підрозділи, які боронять східні рубежі держави: окрема добровольча чота "Карпатська Січ", Добровольчий Український Корпус "Правий Сектор", батальйон "ОУН", Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва.

"Воїни, що входять до складу зазначених підрозділів, добровільно зголосились взяти в свої руки зброю та стати на захист територіальної цілісності України й безпеки та спокою її громадян від країни-агресора – Російської Федерації і бойовиків терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», що ведуть проти нашої держави загарбницьку війну.

На цей час не існує механізму повноцінної легалізації добровольчих підрозділів в структурі Міністерства внутрішніх справ чи Міністерства оборони. У зв’язку із цим, такі підрозділи не можуть отримати належне озброєння, а отже повноцінно вести військові дії. Крім того, відсутність легалізації цих підрозділів ускладнює соціальний захист воїнів, що входять до їхнього складу, не надає права на отримання статусу учасника АТО, статусу учасника бойових дій та інші пільги. Про це неодноразово заявляли керівники добровольчих підрозділів в різних засобах масової інформації", – йдеться у цьому зверненні.

Повний текст звернення:

Президентові України ПОРОШЕНКУ П.О.

Голові Верховної Ради України ГРОЙСМАНУ В.Б.

Прем'єр-Міністрові України ЯЦЕНЮКУ А.П.

ЗВЕРНЕННЯ

щодо легалізації добровольчих батальйонів, які воюють на боці України проти російських окупантів і терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР»

В зоні ведення бойових дій на території Донбасу проти окупантів беруть участь добровольчі підрозділи Окрема добровольча чота «Карпатська Січ», Добровольчий Український Корпус «Правий Сектор», батальйону «ОУН», Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Воїни, що входять до складу зазначених підрозділів, добровільно зголосились взяти в свої руки зброю та стати на захист територіальної цілісності України й безпеки та спокою її громадян від країни-агресора – Російської Федерації і бойовиків терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», що ведуть проти нашої держави загарбницьку війну.

На цей час не існує механізму повноцінної легалізації добровольчих підрозділів в структурі Міністерства внутрішніх справ чи Міністерства оборони. У зв’язку із цим, такі підрозділи не можуть отримати належне озброєння, а отже повноцінно вести військові дії. Крім того, відсутність легалізації цих підрозділів ускладнює соціальний захист воїнів, що входять до їхнього складу, не надає права на отримання статусу учасника АТО, статусу учасника бойових дій та інші пільги. Про це неодноразово заявляли керівники добровольчих підрозділів в різних засобах масової інформації.

Для виходу із ситуації, що склалась, Черкаська міська рада звертається до вас з проханням якнайшвидше ініціювати процес реальної повноцінної легалізації добровольчих підрозділів, які воюють на боці України проти російських окупантів і терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», зокрема, добровольчих підрозділів Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ», Добровольчий Український Корпус «Правий Сектор», батальйону «ОУН», Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва та інших добровольчих підрозділів.

Від імені Черкаської міської ради

Міський голова С.О. Одарич

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ