У Черкасах сім’ї військових живуть у зруйнованому гуртожитку (відео)

ванна у гуртожиткуРоками без гарячої води, з прогнившою каналізацією та стінами, які руйнуються. У таких умовах живуть військовослужбовці на території розформованої частини в центрі Черкас. Військове містечко досі перебуває на балансі Міноборони. Та ось тільки піклуватися про нього військове керівництво не поспішає, інформують Подробности.

Уже десять років Тетяна ходить цією дорогою додому – через всю територію розформованої військової частини. Будинок – це кімната в старій армійській казармі. Тетяна – дружина військового. Кімнату колись отримав чоловік – як тимчасове службове житло.

Перспектив у сім’ї Натальченко на нове житло немає. А за ці 22 квадрата, плюс комунальні послуги – викладає майже тисячу гривень.

“Ми намагаємося платити за комунальні послуги, хоч як би нам не важко, людина постійно в АТО. Треба і сумки приготувати і їжу, і обувку передати, тому що постійно рветься. Але ціна дуже складна”, – говорить Тетяна Натальченко, дружина військовослужбовця.

У казармах покинутого військового містечка, в самому центрі Черкас, мешкають майже 250 осіб. Половина – сім’ї колишніх або діючих військовослужбовців. Умови проживання – спартанські. Будівля руйнується, комунікації не працюють, гарячої води не бачили кілька років.

Мешканці й самі готові зробити ремонт, але все це господарство – досі перебуває на балансі Міноборони. А значить – приватизувати житло теж не можуть.

“Ми хочемо, щоб нам його повністю віддали, щоб ми його приватизували і самі тоді ремонтували, самі найняли б коменданта і бухгалтера в одній особі і платили їм зарплату”, – каже Алла, дружина військовослужбовця.

Плату за кімнати і комуналку люди перераховують квартирно-експлуатаційному відділу Міністерства оборони. Саме ця структура і повинна обслуговувати містечко. От тільки пояснити толком – чому тарифи зросли, а ніякий ремонт не робиться – комендант не змогла. При цьому, прозоро натякнула – мовляв, у мешканців борги. Майже на 100 тисяч гривень.

“Тут ремонти не робити 20 років, а я тільки рік на посаді. Тут 20 років нічого не робилося, а як ви вважаєте, за рік можна зробити всі ремонти?”, – каже Таїсія Кононенко, комендант черкаського відділу квартирно-експлуатаційного міністерства оборони України .

Чиновники Міноборони вже не раз приїжджали в містечко з перевірками. Ходили, дивилися, але все залишалося як і раніше. Ми звернулися до Міністерства з офіційним запитом.

У відповідь – прислали довідку з деякою “додатковою інформацією”. У документі визнають – ремонт необхідний. І навіть прописали суму – приблизно 300 тисяч гривень. От тільки коли приступлять до робіт – не уточнюють.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ