На Уманщині запрацює котельня на альтернативних видах палива

Котел, що може працювати на дровах, тирсобрикетах, торфобрикетах та пелетахУманський район впроваджує енергозберігаючі технології. Так у центральній районній лікарні встановлять котел, що працюватиме на альтернативних видах палива. Така інновація дозволить не лише повністю відмовитися від природного газу, а й зекономити близько 20% витрат на опалення. Можливість перевести лікувальний заклад на альтернативні види палива з’явилась завдяки ініціативі Уманської райдержадміністрації.

«В сучасних економічних умовах актуальним є питання запровадження альтернативних джерел опалення з метою економії бюджетних коштів. Тому питання пошуку інвесторів стояло на першому місці. Ми активно працювали над цим питанням, і сьогодні вже маємо результат – завдяки підприємству ТОВ «Укрспецтепло-Черкаси» Уманська центральна районна лікарня матиме сучасний твердопаливний котел», - каже голова Уманської районної державної адміністрації Ярослав Скус.

Котел, що встановлять, зможе працювати на дровах, тирсобрикетах, торфобрикетах та пелетах.

Запровадження систем опалення із застосуванням твердопаливних котлів дозволяє повністю припинити споживання природного газу. При цьому існуючі газові котли підтримуються в робочому стані та використовуються як резервне джерело теплової енергії.

До того ж новий котел буде екологічно безпечнішим за газовий. Адже викиди в повітря  від твердопаливного котла в порівнянні з викидами при спаленні природного газу є меншими. Для очищення вихідних газів використовується сучасне обладнання (циклони, димососи), яке забезпечує уникнення потрапляння у повітря найменших частин відходів від процесу згоряння твердого палива.

«За проектом в Уманській ЦРЛ будуть також впроваджуватися заходи і по скороченню споживання електроенергії. Так у закладі планується встановлення сучасних високоефективних електродвигунів та насосного обладнання. А з метою покращення показників тепловіддачі проводиться гідрохімічне очищення систем теплопостачання, у котельнях встановлюються сучасні системи хімічного очищення води», - каже голова РДА.

В Уманській центральній районній лікарні щороку лікування проходять близько 10 тис. жителів району. У закладі  функціонує 9 стаціонарних відділення. Нині ЦРЛ опалюється від тепломережі. За 2014 рік закладом було спожито тепла 1307,9 ГК .

«Сподіваємося, що співпраця з нашими інвесторами не закінчиться на лікарні, а знайде своє відображення і в закладах освіти, культури нашого району,» - підкреслює Ярослав Скус.

Довідка:

Компанією за минулий рік запроваджено близько 30 котелень по території різних областей України. При цьому існуючі газові котли підтримуються в робочому стані та використовуються як резервне джерело теплової енергії. Крім того, застосування тарифів на виробництво теплової енергії з поновлюваних джерел зменшило витрати державного та місцевих бюджетів на потреби опалення цих бюджетних установ у розмірі від 20% у порівнянні з традиційними схемами опалення зі спалюванням природного газу.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ