На Маньківщині провели форум місцевого розвитку

засідання форуму місцевого розвитку у Маньківському районі

18 березня голова Маньківської районної адміністрації Ігор Віштак провів перше засідання форуму місцевого розвитку у Маньківському районі. Участь у форумі взяли координатор Черкаського обласного підрозділу впровадження проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Людмила Страшна, координатор районного ресурсного центру громад – начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Тетяна Гетьман, сільські, селищні голови та представники активу сільських громад. Для роз’яснення певних важливих питань також були запрошені заступник голови комісії з проведення реорганізації Тальнівської ОДПІ, заступник начальника - начальник Маньківського відділення Тальнівської ОДПІ Тетяна Богдан, виконуюча обов’язки начальника УДКСУ у Маньківському районі Алла Безребра та провідний спеціаліст реєстраційної служби Маньківського районного управління юстиції Лідія Мандюк.

Презентуючи результати впровадження проекту в районі начальник відділу економічного розвитку і торгівлі адміністрації Тетяна Гетьман повідомила, що в результаті вивчення наданих сільськими та селищними радами заявок та пропозицій щодо розвитку територій було визначено чотири пілотних громади: сіл Кути, Крачківка, Іваньки, Поташ та обрано три резервні громади сіл Чорна Кам’янка, Березівка, Русалівка. Мета проекту – створити сприятливе середовище для довгострокового соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом розвитку місцевого самоврядування та підтримку ініціатив, спрямованих на розвиток громад.

13 січня 2015 року координаторами Черкаського обласного підрозділу впровадження проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у чотирьох громадах району успішно проведено презентацію даного проекту. При спілкуванні з активом відібраних сіл відчувалася велика зацікавленість щодо участі в проекті. Люди запитували про те, які найбільш актуальні проблеми громади вони можуть вирішити. 11 лютого 2015 року в громадах сіл Кути, Крачківка, Іваньки та 13 березня в с. Поташ проведені перші діалоги з народом. У зібраннях приймали участь депутати сільських рад, члени виконкомів та лідери громадської думки.

Сільський голова Крачківки Наталія Капелюшна поділилась досвідом реалізації проекту на території свого села. На кошти, отримані громадою, вдалося відремонтувати приміщення ФАПу та відбувається ремонт приміщення школи.

Сільський голова Кутів, виконуючі обов’язки сільських голів Поташі та Іваньок представили свої програми реалізації коштів, що планують отримати від участі у Програмі розвитку.

Учасники форуму, а саме актив пілотних сільських громад, пройшли навчання з питань державної реєстрації сільських організацій громади; отримання статусу неприбуткової організації та особливостей оподаткування неприбуткових організацій; а також отримали роз’яснення з питання фінансування будівельних робіт за рахунок бюджетних коштів.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ