Золотоніські освітяни провели виставку передових педагогічних досягнень

Освіта Золотоноші

Ювілейну, двадцяту виставку “Освіта Золотоноші” провели педагоги у спортивному залі другої школи. Захід суто професійний, адже щороку вчителі тут презентують власні методичні розробки для покращення навчального процесу, авторські посібники та друковані матеріали, котрі зазвичай видаються у загальновідомих брендах “Шкільний світ” та “Основа” для розповсюдження всією країною, пише Золотоноша. http://zolotonosha.ck.ua/2015/03/22/osvityany-provely-vy-stavku-peredovy-h-pedagogichny-h-dosyagnen-foto-video/

Виставка – захід для творчих людей, котрі окрім навчання дітей, досягають доволі вагомих результатів на методичній ниві та діляться досвідом з колегами інших регіонів. Цього ж року організатори вирішили дещо змінити формат проведення заходу, підбивши підсумки та визначивши найкращих за досить великий період – 20 років.

За словами начальника відділу освіти Ольги Строкань, коли оргкомітет почав підраховувати досягнення вчителів, то дуже скоро було вирішено брати до уваги в першу чергу всеукраїнські та міжнародні перемоги, адже перелічити обласні – марно.

За ці ж 20 років освітяни досягли доволі вагомих результатів: переможцями Міжнародної виставки “Інноватика в освіті України” ставали Методичний кабінет відділу освіти, Золотоніська гімназія, СШІТ №2, санаторна школа-інтернат, спеціальна школа-інтернат та ДНЗ “Сонечко”; Всеукраїнської виставки “Сучасні навчальні заклади” – СШ№1, СШІТ №2, санаторна школа-інтернат. Останні цього року привезли зі столиці золоту медаль за методичний посібник з патріотичного виховання.

Найбільше науково-методичних публікацій на сторінках фахових видань за ці роки мають педагоги гімназії та другої школи, найактивнішими ж учасниками виставки завжди виступають гімназія, СШІТ №2, ЗОШ №3, санаторна школа-інтернат, дитячі садочки “Сонечко” та “Струмочок”. Крім того, вп’яте проводиться конкурс на кращу серію цифрових ресурсів – авторських медіа-матеріалів для супроводу сучасного уроку засобами інформаційних технологій. Тут в лідерах гімназія, третя, пята, шоста школи та садочок “Сонечко”.

Всього ж за результатами трьох останніх років обласні перемоги здобули 73 золотоніських навчальних посібники та 49 цифрових ресурсів, що складає майже третину від загальної кількості учасників.

- Я захоплююся тією невичерпною творчою енергією, яку наші педагоги проявляють саме під час таких виставок, – розповідає начальник відділу освіти Ольга Строкань. – Це важливий факт – в такі скрутні часи ми знаходимо час, щоб ділитися своїми знаннями, надбаннями та вміннями!

Подякувавши за роботу, самовідданість та за ті матеріали, які бачить Черкащина та Україна щороку, очільник освітян разом з міським головою відзначила і найбільш заслужених на методичній ниві вчителів.

За найбільшу кількість друкованих видань за весь період були нагороджені гімназія, друга школа та персонально завідувач Методичним кабінетом Наталія Строкань. Дипломи Міністерства освіти і науки за участь у виставці “Інноватика в освіті України” вручили колективам Методкабінету, першої, п’ятої школи, санаторної та спеціальної шкіл-інтернатів, дошкільних закладів “Ялинка”, “Берізка”, “Калинка”, “Сонечко”, “Струмочок”.

Крім того, кращими педагогами в цій сфері визнано Любов Денисюк (вчитель української мови, директор гімназії), Наталію Кодак (вчитель економіки СШ №1), Мар’яну Ніщенко (вчитель української мови СШІТ №2), Галину Сизько (вчитель світової літератури ЗОШ №3), Світлану Заєць (вчитель економіки ЗОШ №5), Оксану Животову (вчитель інформатики ЗОШ №6), Лідію Христюк (вчитель української мови санаторної школи-інтернат), Вікторію Коваль (завідувач ДНЗ “Сонечко”), Валентину Третяк (методист ДНЗ “Ялинка”), Надію Кроху (методист ДНЗ “Калинка”), Наталію Мартиненко (вихователь ДНЗ “Берізка”), Оксану Тобілко (вихователь ДНЗ “Струмочок”) та Людмилу Паранічеву (керівник гуртка Станції юних техніків).

На думку міського голови Віталія Войцехівського, радіти нам справді є від чого, адже освіта – предмет гордості Золотоноші.

- Зрозуміло, що працювати нам є ще над чим. Я маю на увазі те, що залежить від влади, а ми у співпраці з вами робимо. Перше завдання у нас стояло – не заважати вам. І це ми виконали на відмінно, – звернувся до освітян Войцехівський. – Друге завдання – допомогти. Ми старалися, а перелічувати ті об’єкти, які ми з вами відремонтували, ввели в експлуатацію, не буду.

На цей рік, за словами очільника міста, плани більш приземлені, враховуючи ситуацію в державі. Але й використовуватимуть всі можливості та ресурси: і державні, і місцеві, і спонсорські кошти. Освіту ж намагатимуться не просто підтримувати на плаву, а давати простір для розвитку. Планів багато і далеко не всі вони потребують коштів. В першу чергу необхідне бажання, а воно спостерігається в усіх учасників процесу.

Після завершення офіційної частини окрім вивчення самих друкованих матеріалів виставки, присутні мали нагоду ознайомитись із оригінальними екологічними експонатами. Цьогорічний захід був проведений під гаслом “Дамо відходам друге життя”. Учнівські колективи виготовляли незвичні предмети побуту та декору із не менш незвичних складових – утилізованих пляшок, покришок та інших речей, які мало хто використовує вдруге. Усі експозиції – квітники, прикраси, навіть столи – будуть передані в користування дитячим садочкам.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ