Громадська рада Канівщини розглянула проекти програми СЕР району та зміни до районного бюджету

громадська рада при Канівській районній державній адміністрації23 березня 2015 року своє чергове п’яте засідання під керівництвом Якова Прогнімака провела громадська рада при Канівській районній державній адміністрації. В ході роботи присутні заслухали та обговорили інформації щодо проекту програми соціально-економічного розвитку Канівського району на 2015 рік та щодо проекту рішення з внесення змін до районного бюджету на поточний рік. Про це «новини Черкас» дізналися у секторі інформаційної та регіональної політики, забезпечення доступу до публічної інформації апарату Канівської РДА.

Для інформування членів громадської ради з цих питань було запрошено керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації. Так, з проектом програми соціально-економічного розвитку Канівського району на 2015 рік ознайомила начальник відділу економіки та розвитку інфраструктури Олена Машукова, яка, перш за все, наголосила, що цей комплексний документ розробляється за пропозиціями головних розпорядників коштів – структурних підрозділів РДА, підприємств і організацій, а також сільських рад району. «Разом з тим, ми готові до вивчення та врахування слушних та обґрунтованих пропозицій з боку громадських організацій, небайдужих громадян», – додала Олена Хажмударівна.

Доповідач коротко охарактеризувала стан виконання програми у 2014 році та окреслила пріоритетні напрямки на нинішній рік, детально ознайомивши з прогнозними показниками у різних галузях. Також було дано відповіді на поставлені запитання.

Доповідаючи про основні позиції щодо внесення змін до районного бюджету, начальник фінансового управління райдержадміністрації Лариса Машукова наголосила: «Основне завдання – це забезпечення обов’язкових виплат для працівників державних установ – заробітної плати та оплати за енергоносії. І ці ресурси закладені в бюджеті, проте звичайно нас хвилює підвищення тарифів на комунальні послуги, що мають відбутися вже з 1 квітня цього року». Крім того, Лариса Вікторівна відзначила, що відповідно до змін в бюджетному кодексі, з 2015 року заклади освіти та охорони здоров’я фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету.

Стосовно змін було відзначено, що передбачається виділити фінансування на реалізацію цілого ряду районних програм, пов’язаних зі здійсненням молодіжної політики, захистом прав дітей, розвитком спорту, організації літньої оздоровчої кампанії, профілактики злочинності тощо.

Коментуючи засідання, голова громадської ради Яків Прогнімак підкреслив важливість залучення до роботи представників органів виконавчої влади району:

– Налагодження такого діалогу сприяє ефективності нашої роботи у відстоюванні інтересів громади, адже донесення позиції людей до влади, врахування інтересів громади і є нашим основним завданням.

Заслухавши доповідачів, члени громадської ради взяли до відома їх інформацію.

На завершення вони також розглянули питання щодо громадських слухань, які ПрАТ «Миронівська птахофабрика» планує провести 25 березня у с. Яблунів з приводу намірів будівництва нової виробничої дільниці на території сільської ради.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ