Ще раз про пташники, діючі та вигадані

chicken, курица, курка

Новина про початок будівництва пташників на території Яснозірської сільської ради – фейк

В інтернет-виданнях з’явилася інформація, що птахофабрика ДП «Перемога Нова» вже розпочала будівництво нових комплексів на території Яснозірської сільської ради.

Ситуацію коментує голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв:

– Керівництво району не давало згоди на можливе будівництво пташників, а лише розглядає наміри інвесторів. Я не розумію, хто сказав людям, що особисто я підтримую це будівництво? Сьогодні у районі складається досить складна ситуація. Люди деяких сіл доведені до відчаю і звинувачують керівництво у всіх своїх негараздах мотивуючи свої дії необґрунтованою «екологічної загрозою, що суне на їхні села».

В країні фактично йде війна, існує фінансова й політична криза, велике народне невдоволення. Зараз умови для праці набагато складніші, ніж ще були торік. Кому потрібні наші внутрішні конфлікти? Сьогодні ми повинні працювати над тим, щоб зберегти незалежність в усіх аспектах, а особливо у розвитку територіальних громад.

В тему: Ткаченко став на захист будівництва пташників

Нам потрібно згуртуватися і використовувати всі ресурси, для залучення інвестицій, що сприятимуть розвитку району, області і країни в цілому.

Тож жителям цих територій потрібно зважити переваги від можливого будівництва нового комплексу, інвестицій у село, та спокійно вислухати спеціалістів, і вже потім робити висновки. Не варто вбачати тільки гірший бік у намірах подібних підприємств.

Зараз усі грають у революціонерів, а через рік потрібно буде платити рахунки за новими тарифами. Тому що ціни на послуги та продукти зросли у кілька разів.

Тож я закликаю громаду до співпраці у напрямі залучення інвестицій та чекаю на пропозиції щодо розташування пташників на території району. Треба знайти золоту середину і прийняти рішення разом.

Керівництво відкрите до спілкування та тісної співпраці, але наразі нам важливий кожен, хто має можливість і бажання вкладати кошти у наш район. При цьому не лише керівники на місцях мають турбуватися за добробут громади, а й самі громадяни. Я неодноразово наголошував: нам не потрібні інвестори будь-якою ціною, тим паче ціною життя та здоров’я людей.

Читайте: «План «Курочки ряби» – зашморг для Мошен, Яснозір’я і Тубільців», – депутат

Петро Динилішин, начальник управління агропромислового розвитку РДА: «Будівельні матеріали завезені на територію Будищенської та Мошнівської сільських рад для розширення наявних майданчиків птахофабрики ДП «Перемога Нова».

Костянтин Омаргалієв оглянув діючі пташники ДП «Перемога Нова»

Аби особисто ознайомитися із потужностями «Миронівського хлібопродукту» та можливостями нового інвестиційного проекту. Екскурсію для керівників району та області, а також зацікавлених жителів Мошен, серед яких були і представники Народної ради, директор підприємства Віктор Гринюк провів учора.

Присутні оглянули виробниче приміщення, ознайомилися з технологією вирощування птиці та умовами праці робітників птахофабрики.

Особливий акцент керівник підприємства робить на прозорості діяльності птахофабрики:

– Ми зустрічалися з представниками всіх територіальних громад та інформували місцеве населення про особливості інвестиційного проекту. Я готовий з кожним зустрічатися, доносити нашу думку і залучати людей до співпраці, яка нам конче потрібна, бо ми хочемо з територіальними громадами жити у добрих відносинах.

В тему: «Мошни — це курорт, а не курятник!» — громада Косюку

Проте медійний скандал, який розгорнувся навколо реконструкції діючих потужностей та інвестиційного проекту став вже нагадувати «партизанську діяльність».

– Дехто спекулює на тому, що це буде об’єкт екологічно небезпечний – я хочу розвіяти всі ці міфи. Я говорив, що ви можете ставити запитання, – переконує Гринюк. – Ми готові відповідати, але, чуючи ту нісенітницю, я розумію, що люди просто не хочуть слухати. Були навіть випадки, коли казали, що розуміють нашу тверду і переконливу аргументацію, але вона просто не потрібна.

Директор підприємства переконує, що шкода навколишньому середовищу від птахофабрики – суто міфічна, і аргументував це, роз’яснюючи усі процеси, що відбуватимуться у комплексі. За його словами, зменшення кількості поголів’я птиці, спеціалізація суто на виробництві інкубаційного яйця, що приведе до зменшення викидів та зниження навантаження на екологію місцевості, запровадження утилізації відходів виробництва, а також дотримання екологічних норм на етапі проектування птахофабрики знімають більшу частину загроз. З іншими впораються очисні споруди.

– Наразі будівництво пташників на території Мошнівської чи Яснозірської сільських рад не розпочиналося, попри заявки, зроблені в інтернет-виданнях, – наголошує він. – Поки що маємо передпроектне рішення, яке повинне пройти громадські слухання. Їх повинні провести органи місцевого самоврядування. Чому органи місцевої влади зволікають з цим, – це вже питання конкретно до них. Підприємство, зі свого боку, готове оприлюднити необхідну по законодавству інформацію.

Аби ще раз всебічно вивчити питання заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Горобець запропонував створити робочу групу при обласній державній адміністрації, до складу якої ввійдуть ініціативна група прихильників та противників будівництва від Мошен та Яснозір’я, а також фахівці обласних служб.

Костянтин Омаргалієв наголошує на чіткій позиції – втримати інвестора в Черкаському районі. При цьому розглядає кілька варіантів розміщення комплексу пташників.

Думки самих мошнівців розділилися. Противникам будівництва опонують активна громадськість села.

– Сьогодні потрібно навчитися економічній відповідальності за ухвалені рішення, – переконана підприємець з Мошен Леся Гаврилюк. – Тому тут не галасувати треба, а вивчати всебічно питання, та дати можливість працювати тим, хто дійсно цього хоче.

До речі, Віктор Гринюк обіцяє провести додаткові прес-тури для будь-якої кількості представників ЗМІ, які матимуть таке бажання, аби лише вони не поширювали дурниці та неперевірену інформацію, яка, зрештою, шкодить не лише підприємству, а й громадам району та області, котрі не хочуть втрачати робочі місця та надходження до бюджетів. Перша екскурсія вже відбулася 24 березня.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ