Відбувся Форум місцевого розвитку Смілянського району

Форум місцевого розвитку Смілянського району24 березня 2015 року під головуванням голови Смілянської районної державної адміністрації Андрія Колесника і голови районної ради Василя Латенка, за участі координатора Черкаського обласного підрозділу впровадження Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду Ганни Бабкової відбулося засідання районного Форуму місцевого розвитку громад. Про це «Новини Черкас» дізналися у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА.

Участь у форумі, також взяли керівники відділів, управлінь, служб району та актив громад сіл Носачів, Балаклея, Куцівка та Ротмистрівка - учасників ІІІ- фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Для роз’яснення важливих питань були запрошені провідний спеціаліст реєстраційної служби Смілянського міськрайонного управління юстиції Анастасія Хоменко, головний державний інспектор Смілянської ОДПІ Оксана Капрізова та Ольга Шпак заступник начальника Смілянського управління Державної казначейської служби України Черкаської області.

Форум місцевого розвитку є добровільно організована структура при райдержадміністрації та районній раді, метою діяльності якої є сприяння реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток орієнтований на громаду" та інших проектів громад, створенню умов для реалізації принципів сталого розвитку в районі та більш активному залученню усіх верств населення, представників установ, організацій та бізнес структур до діалогу з органами місцевої влади, виробленню прозорих та ефективних механізмів планування на місцевому рівні та залучення громадян до управління.

В ході проведення Форуму місцевого розвитку начальник відділу економіки райдержадміністрації Іван Пономаренко доповів про реалізовані на Смілянщині проекти в ІІ фазі та поінформував про стан впровадження у районі Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІІ фаза». Далі відбулася презентація громадських організацій, які будуть впроваджувати проекти у Носачівській, Балаклеївській, Куцівській та Ротмістрівській громадах. Представники громад, що були учасниками ІІ фази Проекту ознайомили присутніх про вже реалізовані проекти, а новачки із планами розвитку громад.

Під час засідання форуму обговорені питання:

- законодавчі аспекти, що стосуються створення громадських організацій;

- особливості оподаткування неприбуткових організацій та критерії включення організацій громад до Реєстру неприбуткових організацій;

- аспекти виділення бюджетних коштів на впровадження мікропроекту.

Після засідання форуму координатор Черкаського обласного підрозділу впровадження Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду Ганна Бабкова та начальник відділу економіки Іван Пономаренко провели тренінг для сільських голів з питання ефективного управління організації громади та спільного планування.

„Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" – це всеукраїнський проект, який реалізовується на території України на кошти Європейського Союзу та Програми розвитку ООН з метою створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом самоорганізації та соціальної активізації громад, розробки та впровадження невеликих за обсягом громадських ініціатив у всіх областях нашої країни.

 

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ