У Христинівці відбулась нарада з головами територіальних громад

нарада з головами територіальних громад Христинівського районуВчора в малому залі Будинку рад відбулась нарада з головами територіальних громад району. Участь у нараді взяли голова Христинівської райдержадміністрації Олександр Ковбасюк, голова районної ради Олександр Коваль, керівник апарату райдержадміністрації Станіслав Пилипишин, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації. Про це «Новинам Черкас» повідомили у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату РДА.

Доповідаючи про проведення весняного благоустрою населених пунктів в Христинівському районі в рамках проведення Всеукраїнської акції «За чисте довкілля, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та розвитку інфраструктури райдержадміністрації Іван Рябоконь запропонував залучити до виконання акції всіх жителів району, але в першу чергу його актив - депутатів районної, міської, селищної, сільських рад, керівників, а відповідно і працівників підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності, вчителів і учнів шкіл, а також гостей району, які можуть вкласти свій внесок в приведення в належний стан територій місць проживання та загального використання: вулиць, доріг, зупинок автотранспорту, парків, скверів, стадіонів. Під час обговорення дуже гостро встало питання незаконної вирубки лісу на теренах району. Обурення сільських голів з цього приводу підтримав і Олександр Ковбасюк.

«Зараз ця проблема стоїть дуже гостро. Але ми будемо боротися. Тому я звертаюсь до вас з проханням повідомляти особисто мені про кожен випадок незаконної вирубки лісу. Це неприпустимо! Давайте об’єднаємо зусилля та спільно вирішимо цю проблему», - наголосив очільник району.

Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Василь Товстоніс зачитав узагальнені пропозицій щодо вдосконалення законодавчої і нормативної бази для більш ефективної роботи органів місцевого самоврядування територіальних громад, які були озвучені і прийняті на загальнообласному форумі голів сільських та селищних рад, громадськості області. Наразі збираються підписи. Кожен, хто підтримує це звернення, може поставити свій. Районне звернення буде направлене до ГО «Об’єднання територіальних громад».

Із змістовною доповіддю щодо передплати періодичних видань на ІІ півріччя 2015 року до присутніх звернулась начальник Центрального поштового зв’язку №8 м.Умань Олена Безугла. За її словами, у порівнянні з минулим роком передплата періодичних видань в районі катастрофічно впала. Тому, вона закликала присутніх докладати більше зусиль для вирішення цього питання. Але, на думку більшості, проблема низької передплати полягає у неякісних наданнях послуг працівниками поштового зв’язку, а також їх «поверхневого» ставлення до передплати. Олена Безугла пообіцяла вирішити ці питання.

Під час обговорення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» сільські та селищні голови запропонували в рамках добровільного об’єднання сконцентрувати в одному центрі соціальні та медичні служби, бухгалтерію громад, але по можливості зберегти існуючу інфраструктуру у населених пунктах.

«Ми повинні бути патріотами свого краю! Необхідно максимально зберегти район: ФАП та початкова ланка школи має бути у кожній громаді», - наголосила Маргарита Білецька.

По закінченню наради, начальник управління соціального захисту населення Світлана Ісакова звернулась до присутніх з роз’ясненнями щодо змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій, а начальник відділу освіти Маргарита Білецька оголосила про початок оздоровчої компанії у закладах освіти. Як зазначила Маргарита Білецька, основне завдання, яке стоїть перед освітянами – це збереження здоров’я дітей, тому звернулась до присутніх з проханням підтримати пришкільні табори.

Загалом нарада відбулась виключно в конструктивному ключі.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ