Три дні з баскетболом

Минулі четвер, п’ятниця та субота відзначилася баскетбольними подіями як національного так і місцевого рівня.

За інформацією сайту Черкаський спорт:

"Мавпи" розпочали чвертьфінальну серію поразкою

Черкаські мавпи

В четвер у Києві стартував чвертьфінал Суперліги. У серії до чотирьої перемог «Черкаські Мавпи» почали з’ясовувати свої стосунки з БК «Київ». Перший матч серії завершився перемогою вовків – 90:65. Майже протягом усього матчу хід гри контролювали кияни, гравці яких припустилися менше помилок та показали кращий відсоток реалізаціх. Завтра черкасці спробують взяти реванш у столичному Палаці Спорту.

Команди, які прекрасно один одного знають, підійшли до цієї серії у різних кондиціях. Кияни під кінець регулярного чемпіонату зуміли вивести з лазарету всіх своїх основних гравців, натомість черкасцям продовжує допікати низка травм та ушкоджень. Старт матчу команда Максима Міхельсона відіграла від захисту дисципліновано та майже без браку біля власного кошику. Попри те, що «Мавпи» пропустили лише 16 очок у першій десятихвилинці, їх доробок у нападі був ще скромнішим. Атакуючи переважно з периметру, свої очки «Мавпи» здобували через Кальніченка та Крівцова. Таким чином, малорезультативна перша десятихвилинка завершилася з рахунком 16:11 – на користь господарів.

У другому відтинку гри кияни стартували з хорошого ривка, який забезпечила результативна гра Отверченка. Лідер атак «вовків» кілька разів поспіль продуктивно завершив свої атаки і зробив різницю у рахунку двозначною – 25:15. Як стало зрозуміло згодом, цей ривок став ключовим у грі. Справа в тому, що після нього кияни лише одного разу підпустили «Мавп» на небезпечну відстань. Сталося це після індивідуальних дій Ешлі Хемілтона, який тричі поспіль обіграв суперника один на один і майже впритул наблизив команди – 25:22. На жаль, кінцівка першої половини ознаменувалася відповіддю столичних та прекрасною роботою в атаці Боброва. Форвард «Києва» і повернув комфортну перевагу своїй команді – 43:29.

На початку третьої десятихвилинки черкасці значно дисциплінованіше зіграли у організації атаки і видали хороший відрізок індивідуального захисту. В купі з перевагою на підбиранні це не могло не позначитися на рахунку. Черкасці знову спромоглися наблизитися до суперника, після двох з фолом Завадського рахунок став 49:41. Однак на більше гостей не вистачило. Результативні атаки Крутоуса стали хорошою відповіддю, а Сандул з Швецем налагодили підбір своєї команди. Таким чином, перевага «вовків» почала впевнено нарощуватися.

Зупинити затягнутий ривок господарів намагався Кальніченко, але активності капітана було недостатньо задля цього. У першому матчі чвертьфіналу Кальніченко здобув 18 очок та 9 підбирань. Дещо кращі цифри статистики були у Отверченка, найпродуктивніший гравець «Києва» завершив матч, маючи 26 очок та 5 передач. У четвертому періоді, коли інтрига у матчі скресла, Максим Міхельсон дав чимало ігрового часу молодій п’ятірці.

Сили основним гравцям «Мавп» будуть необхідні завтра, коли у столичному Палаці спорту суперники відіграють другий матч чвертьфінальної серії. На цей поєдинок з Черкас вирушає вболівальницький десант. Від’їзд уболівальників від ПК «Дружба Народів» відбудеться завтра о 13.00. Попереднє бронювання місць за номером (093) 604-91-24 (Анастасія).

БК Київ - Черкаські Мавпи 90:65 (16:11, 27:18, 20:19, 27:17)

Київ: Отверченко (26 + 5 передач), Крутоус (21), Сандул (13 + 11 підбирань + 7 передач) - старт; Бобров (17).

Черкаські мавпи: Кальниченко (18 + 9 підбирань), Кривцов (16), Завадський (16) - старт; Хемілтон (12 + 7 підбирань).

"Мавпи" з боями програють другий матч чвертьфінальної серії

У п’ятницю «Черкаські Мавпи» провели другий матч чвертьфінальної серії проти БК «Київ». Гра у столичному Палаці спорту завершилася другою перемогою киян. Відзначимо, що у цій грі черкасці билися до останнього і мали шанси переломити хід матчу. На жаль «Мавпам» не допоміг потужний дабл-дабл Ешлі Хемілтона і вони зазнали поразки 67:75. Вже у понеділок чвертьфінальна серія завітає до Черкас.

Цього разу у столичний Палац спорту підтримати команду прибув серйозний вболівальницький десант. По старту матчу можна сказати, що йому вдалося завести і без того неймовірно мотивовану команду Максима Міхельсона. На старті гри «Мавпи» зубами вгризалися у захист свого кільця і епізодами виглядали дуже переконливо у цьому компоненті. Хто знає, яким би був старт матчу, якби Отверченко не витягнув атаку своєї команди завдяки двом триочковим – 7:4. Після цього черкасці підтягнулися у рахунку, після триочкового Хемілтона «Мавпи» уже вийшли вперед. Перший період завершився з мінімальною перевагою господарів – 14:13.

Заряд на гру відчувався зі стартових секунд

У другій десятихвилинці черкасці зробили акцент на атаках з дальньої дистанції, який, на жаль, не виправдав себе. У першій половині гри гості реалізували лише 1 з 13-ти триочкових кидків. У господарів цей відсоток був дещо вищим, що допомогло їм піти у невеличкий відрив – 26:18. Слід віддати належне, черкасці знайшли у собі сили дати відповідь ривку від «вовків». Переважно відповідальність на здобуття очок була покладена на Хемілтона, який ще у першій половині матчу здобув 14 очок та 7 підбирань і до великої перерви дещо скоротив відставання свого клубу – 34:28.

Зі старту другої половини «Мавпи» зусиллями Крівцова підтягнулися у рахунку – 38:34. Однак після цього «вовки» зробили ключовий ривок у матчі. Його генератором став невтомний Отверченко, який реалізував кілька атак поспіль, включаючи і постріл з дальньої дистанції, та дозволив своїй команді повести у рахунку з комфортною різницею. Підсумували вдалий відрізок господарі триочковими Швеця і Луценка – 51:35. Повернутися у гру «Мавпи» спробували емоційними атаками. Два поспіль данки від Завадського та Хемілтона стали окрасою цієї гри і підсумували першу половину – 54:43.

Попри двозначну різницю у рахунку, черкасці не здавалися. «Мавпи», яких гнали вперед близько 40-ка черкаських вболівальників, використовували найменший шанс зачепитися за результат. Два триочкових Кобця подарували певні перспективи. Після одного з дальніх влучань (до речі, цього вечора у «Мавп» був жахливий відсоток дальніх) рахунок став 71:65.Та на більше обмежений склад гостей не вистачило. Знову у важкий момент «Києву» допоміг Отверченко, який здобув 31 очко. Відповів своїм дабл-даблом супернику Хемілтон, попри ушкодження британець здобув потужний дабл-дабл: 27 очок та 14 підбирань.

Після поразки у непростому матчі – 67:75 – «Черкаські Мавпи» перевозять чвертьфінальну серію додому. Третя гра серії відбудеться у понеділок в ПС «Будівельник».

БК Київ - Черкаські Мавпи 75:67 (14:13, 20:15, 20:15, 21:24)

Київ: Отверченко (31), Крутоус (16 + 4 передачі), Сандул (12 + 12 підбирань)

Черкаські Мавпи: Хемілтон (27 + 14 підбирань), Кальніченко (10 + 11 підбирань), Кривцов (12)

Рахунок в серії - 2:0

Наймолодші «мавпенята» вийшли у фінал чемпіонату України

Наймолодша вікова група, яка в Україні бореться за медалі чемпіонату України з баскетболу – це хлопці 2003-го року народження. Серед претендентів на нагороди і наші «Черкаські Мавпи-03». Днями наші хлопці пробилися у фінал ВЮБЛ. Вихованці Олександра Молчанова вдало завершили півфінальну частину. Цей етап проходив у черкаському ПС «Фотоприлад». З чотирьох матчів «Мавпи-03» виграли дві гри і посіли третє місце у півфінальній групі. У вирішальну частину змагань, яка відбудеться 17-19 травня, виходить по чотири команди з двох груп. Таким чином наші наймолодші «мавпенята» зіграють у першому раунді плей-оф проти одноліток з Южного. Цікаво, що найрезультативнішим гравцем черкаської команди в усіх півфінальних матчах став Максим Голенков.

Олександр Молчанов, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»: «Звісно ми задоволені, що у свій перший сезон у ВЮБЛ, нам вдалося вийти у фінал. Зрозуміло, що вісімка це вже не погано, але наше головне завдання прогресувати. Нам не вдалося нав’язати боротьби у півфіналі одеситам. Гравці цього суперника займаються баскетболом з семи років, причому у них дуже високорослі баскетболісти у передній ланці. Ми намагаємося наздогнати їх у баскетбольному розвитку. Фінальний тур чемпіонату – це ще один крок до цього».

ВЮБЛ серед юнаків 2003 р.н. Півфінальний етап. Черкаси

«Черкаські Мавпи-03» - «Нікополь» 68:65

«ЧМ-03»: Голенков 27, Крутогуз 20, Тарасенко 11, Степанець 6

«Черкаські Мавпи-03» - «Рівненщина» 53:51

«ЧМ-03»: Голенков 24, Тарасенко, 12 Крутогуз 6, Старов 4, Гордієнко 4

«Черкаські Мавпи-03» - «Авангард» 37:48

«ЧМ-03»: Голенков 20, Крутогуз 6, Степанець 4.

«Черкаські Мавпи-03» - «СДЮСШОР» ім.. Литвака 27:78

«ЧМ-03»: Голенков 9, Пантич 7, Крутогуз 3

У відкритому чемпіонаті Черкас з баскетболу завершився передостанній тур

У суботу у Черкасах фінішував 10-й тур відкритого чемпіонату міста з баскетболу. Матчі цього туру пройшли протягом тижня. Останніми його закривали гравці «Черкаських Мавп-99» та «Форсажу». Середняки турнірної таблиці видали бойовий матч. За його підсумками команди помінялися місцями у турнірці. Не просту перемогу здобули гравці «Мавп-99» - 68:57. У цьому матчі більше половини командного здобутку зібрала пара молодих гравців Войтович-Мельник (38 очок).

Трохи раніше центральний матч туру відіграв діючий чемпіон «Ветеран-Баскет» та головний претендент на четверте місце у плей-оф – «ЧДТУ». У боротьбі студенти поступилися значно досвідченішому супернику – 78:104. Таким чином важливе значення у заключному турі регулярного чемпіонату, який відбудеться через два тижні, матиме поєдинок «ЧДТУ» - «Легіон». Ця гра має вплинути на визначення четвертого учасника плей-оф чемпіонату.

Відкритий чемпіонат Черкас 10-й тур. ПС "Будівельник", ПС "Фотоприлад"

«Черкаські Мавпи-2» - «Фрегат» 78:66

«ЧМ-2»: Мельник 17, Скапінцев 16, Пелипай та Бачурін по 11 оч

"Ф": Тимофеєв 21, Харченко 10, Костенко 10

«Форсаж» – «Черкаські Мавпи-99» 57:68

«Ф»: Носков 19, Филипенко 14, Мірошник 10

«ЧМ-99»: Войтович 23, Мельник 15, Бачурін 12

«Черкаси» - «Смайл Баскет» 143-42

«Ветеран-Баскет» - «ЧДТУ» 104-78

«Легіон» - «ЧП» 77-69

«КДЮСШ-1» - «Берегиня» 71-65

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ