Вклонімось книзі – мудрості віків!

Саме під таким девізом в Уманському районі пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Відкриття тижня відбулося у районній бібліотеці для дітей у вигляді святкового експресу «Книга - то друг і душа в ній жива».

Конкурс проводився районною бібліотекою для дітей за підтримки районного відділу культури райдержадміністрації в рамках Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2015» . За право брати участь у цьому конкурсі змагалися учні 6,7,8 класів з різних сіл Уманщини. Протягом тижня юні читачі бібліотек приймали участь у флешмобах та театралізованих дійствах, літературних конкурсах, вікторинах, презентаціях та літературних ярмарках, прем’єрах книг, зустрічах з місцевими письменниками та книжкових подорожах, а також у святах поезії.

«Книга – справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними розуміти мову речей, тварин і рослин. Скільки дивовижних таємниць відкривається нам завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів! А скільки незабутніх зустрічей з літературними героями!, - поділилася враженнями директор районної центральної бібліотеки Любов Кравчук. - Щороку в дні весняних канікул школярів у бібліотеках України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято із дуже давніми традиціями, не втратило свого значення і сьогодні. Всеукраїнський тиждень дитячого читання – свято для тих, хто творить книгу і хто любить читати, свято письменників і видавців, бібліотекарів і юних читачів».

Візитною карткою бібліотек стали книжкові виставки, присвячені книзі та письменникам-ювілярам: «Дитинство з книгою», «Сила книги безсмертна», «Творили й творимо для вас», «Знайомтесь: нові книги», «Читає дитина – радіє Україна», «Веселкові острови дитячої книги», «Книга + комп’ютер = успіх», «Обрії пригодницької літератури», тощо.

Переможцями І-го етапу конкурсу стали шестикласники: Кифорук Юлія (с. Танське), Чепель Анастасія (с. Городецьке), Нагорна Яна (с. Косенівка), Тімановська Яна (с. Родниківка); семикласники: Шевчук Анастасія (с. Танське), Петраченко Дарія (с. Собківка), Скрипак Наталія (с. Гродзево), Виніченко Віталій (с. Бабанка), Іванішіна Вікторія (с. Городецьке) та восьмикласники: Коханська Владимира (с. Доброводи), Клименко Олександра (с. Колодисте).

А в ІІ турі перемогу здобули інтелектуальні бійці, яких тренували найкращі тренери світу: Книга та Жага знань - Кифорук Юлія, Шевчук Анастасія, Клименко Олексангдра, Петраченко Дарія, Коханська Владимира.

То ж вітаємо наших переможців та бажаємо їм подальших успіхів та ще більш натхненної жаги до читання та знань!

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ