Сергій Одарич проти об’єднання Черкаської ТЕЦ та КП «Черкаситеплокомуненерго»

За словами міського голови, зараз багато брехні «вкладається у вуха» громадськості щодо роботи Черкаської ТЕЦ та КП «Черкаситеплокомуненерго» та необхідності їх об’єднання.

Тому на прес-конференції Сергій Одарич детально пояснив журналістам що реально відбувається у теплопостачальній галузі міста та спрогнозував перспективи на майбутнє.

– На «Черкаській ТЕЦ» тепло виробляють не тільки з газу, але й із вугілля, тому воно значно дешевше, – констатував міський голова. – З 1 квітня ціна за спожите тепло для населення дорівнюватиме 601 грн. за гігакалорію (без ПДВ) на «Черкаситеплокомуненерго» та 1 травня зросте до 512 грн. за гігакалорію (без ПДВ) – на «Черкаській ТЕЦ».

Проте, на його думку, нинішнє підвищення на газ – не остаточне. І в перспективі населенню слід готуватись до наступного підняття цін на блакитне паливо, орієнтовно, втричі.

Сергій Одарич акцентував, що в Черкасах здешевлення тепла досягається за рахунок потужностей «Черкаської ТЕЦ». Адже це підприємство на відміну від «Черкаситеплокомуненерго», використовує не лише блакитне паливо, але й вугілля.

– Кілька років міська влада докладає зусиль для того, щоб максимально об’єднати мережі для транспортування тепла, аби кожний об’єкт міг отримати мінімум два різних джерела теплової енергії. По-перше, це необхідно з погляду безпеки. Адже коли десь трапляється аварія, то, якщо мережі не об’єднані, подачу тепла організувати неможливо. По-друге, це дає можливість здешевити вартість тепла за рахунок використання не тільки газу, але й вугілля, – зауважив Сергій Олегович.

А також додав, що під’єднати до об’єднаної тепломережі поки не можливо мікрорайони Луначарського, Соснівку та Дахнівку. Аналогічна ситуація складається і по Митниці, куди подається тепло лише з припортової котельні.

Аби забезпечити подачу тепла на Митницю з інших джерел, тиждень тому міськвиконком затвердив інвестиційну програму «Черкаської ТЕЦ» щодо прокладання ділянок трубопроводу. Міський голова сподівається, що цю програму буде погоджено й міською радою.

В тему: Олександр Радуцький розповів про переваги об’єднання двох теплопостачальних підприємств

До речі, говорячи про перспективи використання вугілля, Сергій Одарич акцентував, що міський бюджет щороку отримує 10-12 мільйонів гривень від надходження екологічного податку 99 відсотків якого сплачує «Черкаська ТЕЦ».

Водночас спрогнозував, що і надалі вартість газу зростатиме. Тоді як збережеться пільгова ціна на газ для промисловості. Це потрібно, аби вартість вироблених в Україні товарів була конкурентоспроможна. До речі, подібні підходи, коли промисловість платить за газ дешевше, ніж населення, діють в усій Європі.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ