На Черкащині стали красти у своїх

Останні крадіжки у Черкаській області дивують «безпринципністю» злодіїв. Вони крадуть у своїх товаришів, сусідів, родичів. Таку інформацію кореспондент онлайн-газети Новини Черкас отримав у СЗГ УМВС України в Черкаській області.

У зведених даних тільки за одні добу такі злочини:

Обікрасти товариша

Заради власної наживи двоє молодиків обікрали будинок свого товариша. Викрадені речі продали. Крадіїв міліціонери затримали та доставили до райвідділу міліції. Їх дії слідчі кваліфікують за статтею 185 Кримінального кодексу України.

До Звенигородського райвідділу міліції зателефонував місцевий житель та повідомив, що замок до дверей його будинку зірваний, а з середини приміщення викрадена побутова техніка. За вказаною адресою була направлена слідчо-оперативна група.

Оглянувши місце події експерти зібрали всі необхідні речові докази. Оперативні співробітники поспілкувались з власником будинку та дізнались, що цієї ночі його не було вдома і хто вчинив крадіжку йому не відомо. Отримавши від господаря опис викрадених речей працівники міліції розпочали перевірку по факту крадіжки.

Проводячи подворовий обхід до правоохоронців надійшла інформація, що двоє молодиків продавали вживану побутову техніку, за описом схожу на крадену. Отримавши опис чоловіків, міліціонери направились за їх місцем проживання. В домоволодінні правоохоронці виявили схожі за описом викрадені речі, та доставили підозрюваних до райвідділу для дачі пояснень.

В кабінеті слідчого вони пояснили, що дізнались коли їх товариша не буде вдома, скористались моментом та обікрали його будинок. Викрадені побутові речі продали, а гроші витратили на власні потреби.

Як повідомив начальник Звенигородського райвідділу міліції Олег Калюжний, слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі від трьох до шести років.

Покласти око на майно сусіда

Варіант перший

В Умані серед білого дня зловмисник викрав з подвір’я сусіднього будинку цегли на суму близько 9000 грн. Автомобіль, що був зафіксований на місці події, вивів правоохоронців на слід зловмисника.

До місцевого відділення міліції звернувся чоловік, який повідомив про крадіжку будівельних матеріалів із його домоволодіння.

Проведеними першочерговими заходами було встановлено свідків даного правопорушення, які вказали на транспортний засіб, до якого вантажили цеглу. 31-річний водій вказаного авто виявився сусідом потерпілого, який нещодавно придбав будинок поруч.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Варіант другий

Допомагаючи сусідці по господарству чоловік викрав у неї бензопилу. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.

До Кам’янського райвідділу міліції звернулась 72-річна жителька одного із сіл району із повідомленням про крадіжку бензопили. Розповідаючи про подію заявниця вказала, що до крадіжки може бути причетний її сусід, який неодноразово помагав їй по господарству та знає де що лежить в дворі.

Отримана інформація знайшла своє підтвердження. На подвір’ї, за місцем проживання 45-річного підозрюваного, правоохоронці виявили викрадену у потерпілої бензопилу. Для дачі пояснень чоловіка доставили до райвідділу.

За даним фактом Кам’янським райвідділом міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального Кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі від трьох до шести років.

Хто у мене працює, того я грабую

Приватний підприємець пограбував свого колишнього продавця. Зловмисника затримали та доставили до райвідділу для дачі показів. Відкрито кримінальне провадження за статтею 186 Кримінального кодексу України.

До Звенигородського райвідділу міліції звернулась 25-річна місцева жителька та повідомила про пограбування. Дівчина працює в одній із крамниць міста продавцем. Під час робочого дня до крамниці зайшов її колишній роботодавець і почав вимагати кошти. Отримавши відмові, чоловік штовхнув жінку на підлогу, зняв з неї чоботи та втік. Нападника знайшли за місцем проживання. Викрадене майно вилучено, чоловіка доставлено до райвідділу для дачі показів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт, арешту або позбавлення волі.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ