Волонтери зі Шполи: нашим хлопцям на передовій ще важче

«Перемиря». Гучні заяви про повне і хороше забезпечення наших захисників. Війна, яка триває вже рік. Втомлені і виснажені люди несуть чи не останні гривні для солдат.

Підприємці, які переживають не легкі часи, виділяють щотижня кілька тисяч гривень для наших героїв. Волонтери, які за цей рік більше днів пробули в АТО ніж вдома. Ми всі втомились. Нам всім важко. Але нашим хлопцям на передовій ще важче! Щодня гинуть їх побратими! Щодня калічаться долі молодих чоловіків і їх сімей! Щодня! І майже кожен українець живе думками про війну, молиться за мир, молиться за кожного солдата, і мовчки збирає гостинці для них, Героїв!

Та є і такі, що живуть весело, відпочивають в теплих краях, шикують. І ніби нема війни! Наче не проливається кров за кожен їхній спокійний і тихий, без куль і мін, день! Ніби ця війна десь далеко і ніколи їх не торкнеться!

7-10 годин і вже війна! Жорстока! Кривава! Нещадна! Війна, яка не жаліє не малих, ні старих. Ця війна вже забрала життя сотень тисяч наших громадян! Тисячі могил з фотографіями молодих і мужніх військових по всій країні. Тисячі могил маленьких діток, їх мам, бабусь… а скільки ще під завалами! Скільки ще не знайшли спокій, продовжують лежати на замінованих полях, під руїнами будинків, які мали бути їх порятунком, а стали братськими і родинними могилами! Про це не хочуть говорити! А треба кричати! Кричати, що є сил! Щоб почула «занепокоїна» Європа, щоб почули наші рідні в Росії, щоб почули наші сусіди, які продовжують жити так ніби нема війни!

Рік війни… Рік жаху… Сліз… Болю… Втрат…

Цей рік наші хлопці з першої хвилі мобілізації провели там, на полях війни, захищаючи кожного з нас, щоночі даруючи нам ще одну ніч без звуків вистрілів.

Сьогодні наші герої вдома. Ми пишаємось кожним з них! Вони- справжні! Вони- Герої! І ми ніколи не забудемо їхні подвиги, як і перше знайомство в зоні АТО. Сьогодні хлопці повертаються до мирного життя, а їхні друзі йдуть захищати нашу Україну.

Товариш і сусід Олега Вихренка Олександр Бурківський написав такі слова на своїй соцсторінці: «Спасибі, хлопці! Тепер наша черга!». І тут нічого додати. Нема роду переводу! Героїчна Україна!

І сьогодні я хочу написати про тих героїв, які забезпечують надійний тил для наших захисників. Село Васильків, жителі якого постійно допомагають нашим захисникам і оберегами, і гостинцями, і коштами. Села Марянівка і Скотарево, Лебедин і Антонівка, Скотарево і Соболівка… жителі Надточаївки, Матусова, Сигнаївки печуть смаколики до кожної поїздки…жителі сусідніх районів, села Носачів і Цвітково, печуть, жарять,шкварять, і щотижня, і не лише для своїх земляків, а для кожного блокпоста. Наші невтомні господині з двох моїх рідних сіл знають поіменно кожного солдата, адже пакують, сортують, підписують гостинці. Щирі слова вдячності всім вам!

11 березня - 15 березня - Галина Лоцман, водій Коля Савченко, волонтер з Києва Дмитро, і наша Руслана Лоцман з піснями провідали всіх наших земляків. Руслана подарувала концерти в військових частинах, де вони служать. А крім подарунків для душі, пісень, наші хлопці отримали нову форму, 9 пар берц, тактичні печатки і очки, спальні мішки і каремати, та багато іншого. 12 березня я відвідала Семиполки, що під Києвом, де служить житель Соболівки, і відвезла йому форму, бушлат, берци, каремат і спальний мішок (допомогли придбати його односельці), а ще передачу від його рідних.

Слова вдячності нашим небайдужим жителям району:

  1. ЛНЗ- планшет для Чашина, тактичні очки, форма, берци, пальне
  2. Громада с. Соболівка(збирала сільська рада):По 100 грн.:Лісовенко Анатолій Миколайович, Міценко Валентина Петрівна, Карпенко Галина Анатоліївна, Крипак Олександр Олексійович, Волков Леонід Євгенійович, Сіренко Василь Григорович, Пересунько Валентина Іванівна, Яцентюк Микола Петрович, Забожний Андрій Васильович, Сірман Віталій Анатолійович, Нечепуренко Валентина Григорівна, Маслюк Петро Іванович, Сірман Василь Петрович, Пилипенко Володимир Іванович, Капелюшна Тетяна Максимівна, Пащун Василь Семенович, Соснівський Василь Іванович, Кравчук Антоніна Антонівна, Калістру Зінаїда Василівна, Лозіцький Ігор Андрійович, Яцентюк Петро Якович, Школьнік Микола Сергійович, Сіренко Олександр Васильович, Миценко Володимир Миколайович, Капуцін Анатолій Васильович, Маслюк Василь Миколайович

- По 50 грн.:Лисенко Любов Корніївна, Березуцький Олексій Васильович, Крипак Олексій Омельянович, Гриштопа Олексій Петрович, Свердел Анатолій Гаврилович, Свердел Олександр Анатолійович, Князєв Олексій Митрофанович, Клювак Галина Іванівна, Антіпов Василь Васильович, Пасічник Анатолій Олександрович, Затуливітер Ігор Станіславович, Кривунець Григорій Миколайович, Яцентюк Олександра Олексіївна, Розкрут Світлана Сергіївна, Силенко Петро Михайлович, Колос Зоя Оксентіївна, Маслюк Микола Васильович, Більчик Раїса Дмитрівна, Жолобіцька Валентина Юхимівна, Марочко Олексій Миколайович, Загарейчук Мирослава Дмитрівна, Сірман Петро Микитович, Гриштопа Петро Микитович, Маєтний Василь Омельянович, Касевич Микола Васильович, Бодак Олена Левківна, Школьна Катерина Василівна, Піскун Андрій Юхимович, Бодак Роман Павлович, Мельниченко Микола Якович, .Капелюшний Іван Сергійович, Демиденко Олена Григорівна, Легенлвич Любов Миколаївна, Шпиця Микола Дмитрович, Шпак Галина Сергіївна, Шпак Ніна Іванівна, Буренко Анатолій Григорович, Левицька Олена Андріївна, Коденець Сергій Миколайович, Свердел Ольга Михайлівна, Лисенко Ніна Василівна, Мудрик Любов Юріївна, Бех Євдокія Яківна, Кукуріка Любов Анатоліївна, Свердел Лідія Іванівна, Капелюшний Олексій Федорович, Соснівська Надія Минівна, Курій Ніна Михайлівна, Курій Ганна Миронівна, Погоріла Валентина Миколаївна, Коваленко Павло Петрович, Яловенко Тіна Василівна, Пампуха Алла Іванівна, Коденець Лідія Яківна, Липач Наталія Антонівна, Капелюшна Марія Іовівна, Свердлов Олександр Миколайович, Маєтний Станіслав Миколайович, Вєдєнін Геннадій Олександрович, Маслюк Тетяна Олексіївна, Свердел Галина Григорівна, Романець Віталій Іванович, .Романенко Марія Єлисеївна, Козир Микола Андрійович, .Клювак Андрій борисович По 80 грн- Сіренко Сергій Васильович. По 70 грн.-Малахов Олександр Михайлович, Забожна Валентина Віталіївна; 60 грн.-Рижак Галина Дмитрівна. По 40 грн.- Білоус Дмитро Михайлович, Свердлова Лідія Василівна, Кулішенко Сергій Миколайович, Капелюшний Іван Гивович. По 30 грн.-Лисенко Катерина Федосіївна, .Щербакова Надія Григорівна По 20 грн.-.Зіздок Марія Лукашівна, Сибун Іван Вікторович, .Яловенко Меланія Яківна По 10 грн.-Яловенко Анатолій Дмитрович

Разом – 6420 грн.

  1. НіК (І.Кукуруза і А.Носулич)- 8 тис.грн. на берци і спальники
  2. «Народна філармонія»- 2,200
  3. Громада села Васильків: по200грн-Драгоміров В., Лихенко С.П.; 150грн-Фесун І.Д.; по 100грн.-Литус В.С., Призва В.С., Шпонька В., Мотрич К.М., Коханюк О.В., колектив Укрпошти, Майстренко В.М.; по 50грн.- Капуста М.К.,Рукавець С.М., Поліщук В.А., Призва М.М., Кривуля Т.А., Лобачева В.А., Кураш І.В., Макеєнко В., Ващенко М., Чорна В., Стьошенко З.Вдовиця К.О., Михальчук Т.М., Кулик К.Г., Чорна Г.В., Остапенко О.Ф., Шпонька В.С., Чорна Т.М., Коноваленко О.Д., Драговоз О.Г., Заскалета Є.А., Хитик В.В., Тригуб Г., Тертична М.В.;   по 40грн-Бакалина Є.М., Різник К.К., Кравченко Л.Д., Стеценко М.Р., Рукавець А.Д.; по 30грн.- Титаренко В., Вдовиця А.В., Петренко О.В.; 25грн- Тихоступ Р.І.; по 20грн-Різник С.Д., Фуркало М.Г., Кобенко О.В., Підренко Г.І., Мотрич Л.С., Різник М.А., Холзакова О.П., Ільницький А.І., Похилько М.А., Торба В.Г., Килимистий Б.М. всього-2тис985грн
  4. Продтовари-7 ящиків солодощів
  5. ПП Мальчик- 2 балончика вд-40, набір авто ключів, фонарі, вологі серветки
  6. М.В.Доценко- 15 п. вологих серветок, порошок, засоби особистої гігієни для Оршанця
  7. Анатолій Миколайович- постійна допомога з транспортом, список необхідних речей для рембату
  8. підприємці автомагазинів- запчастини
  9. Пірогова Н.М.-200грн
  10. Пірогов О.І.-250грн.
  11. Сергій-100грн
  12. не назвалися-200грн
  13. громадське ТБ м. Черкаси-200грн.
  14. РДА- 70 л ДТ, клейонка
  15. жителі м. Шпола(принесли в «Модну шафу»)- 200грн
  16. Наталя і Василь Логи- копчене сало і ковбаса(кожного разу!)

Наступна поїздка відбулася 22-25 березня. Нашим водієм був Женя Рюмшин, транспорт надали підприємці І.Кукуруза і А.Носулич, волонтери Галина Лоцман і Тарас Дашко!! Цього разу було придбано засоби захисту, форму, спальні мішки. Значну допомогу нам вкотре надав колектив ЛНЗ і особисто Д.В.Кравченко, які оплатили рахунок на 20тис.грн.. Також з рахунку Червоного Хреста було оплачено берци на суму 3,200грн.

  1. ЛНЗ- значна допомога, пальне
  2. РДА- берци на 3,200грн(«Червоний хрест»)
  3. жителі м. Шпола
  4. учні 7 класу школи№2-200грн
  5. жителі м.Шпола(м-н «Модна шафа»)-400грн.
  6. Василь Лога-200грн
  7. С.Назаренко-2 фонарі металеві
  8. Жителі Розховатки- 10 ящиків печива, пирогів і пиріжків, кілька ящиків засобів особистої гігєни, закруток. Спасибі Р.Бальохі і працівникам залізниці, що доставили все це до Шполи.

Для нашого юного земляка, жителя Шполи, Броваренко Дмитра, який служить у Київській частині, я передала спальник, каремат і плащ-палатку.

Кожна наша поїздка відбувається за значної допомоги і підтримки ЛНЗ. Висловлюємо щирі слова вдячності всьому колективу ЛНЗ, і особисто В.Д.Кравченку та С.Щербині, які відгукуються на кожне наше прохання, оплачують наші рахунки, дістають за короткий час і запчастини, і телефони. Рації, прилади нічного бачення, планшети і мобільні телефони, форма і берци, очки і спальники, бронежилети і каски-все це швидко дістають, оплачують… Відчувається сильна підтримка, без якої ми б не впорались. Зараз стало складно знаходити кошти, великі затрати йдуть на пальне, але за їх допомоги все неможливе стає можливим. Адже кожна наша поїздка це можливість для рідних передати щось смачненьке своїх героям, і це розуміють всі ті, хто нам допомагає. Спасибі всім вам за те, що ви з нами, за те, що допомагали, допомагаєте і продовжуєте допомагати! Спасибі!!!

Ось таким був для нас березень…

Наступна наша поїздка відбудеться відразу після свята Пасхи. Просимо всіх небайдужих поділитись пасками і смаколиками з нашими захисниками. Також раді будемо допомозі у придбанні берц, форми(можна по безналу), адже багато наших земляків все ще потребують і одягу, і засобів захисту(тактичні очки, наколінники,тощо). Шукаємо кошти на придбання генератора, водяної помпи.

Тож якщо ви маєте бажання допомогти- дзвоніть 0982257512. Разом ми сила! Перемога буде за нами!

Волонтери Ліля Усик, Галина Лоцман, Надя Коваль, Наталя Лога.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ