Для забезпечення ремонту доріг у Золотоноші суворо контролюють акцизні збори

Золотоніська влада розпочала жорсткий моніторинг щодо дотримання сплати акцизного збору місцевими підприємцями. Питання це стало вкрай важливим після ухвалення закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Згідно нововведень, відтепер ремонт доріг та тротуарів повністю покладений на плечі місцевих бюджетів, а турбуватися про створення умов для накопичення коштів на ці процеси мають адміністрації локальних суб’єктів.

Основне джерело подібних надходжень – акцизний податок з реалізації через роздрібну торговельну мережу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та палива. Ставку податку золотоніські депутати згідно законодавства встановили в розмірі 5% та спрямували конкретно на ремонт асфальтового покриття та дворів багатоповерхових будинків. Це й сприяє створенню додаткових стимулів не лише для розвитку місцевого підприємництва, а й жорсткішого контролю над сплатою податків, адже тепер принаймні цей фактор в руках громади, повідомляє Золотоноша.

Питання акцизних зборів і стало головним на засіданні для працівників міськвиконкому, котрі обговорювали нещодавно розпочатий моніторинг об’єктів, що займаються реалізацією підакцизних товарів. На нараду, окрім керівників профільних відділів, були запрошені і власники торгових точок, котрих підозрюють у приховуванні реального рівня продажів.

Фахівці управління праці та відділу економіки протягом декількох днів проводили практичне дослідження попиту на продукцію двох золотоніських магазинів. Результати вразили всіх – суми очікуваних надходжень від реальних відрізняються як мінімум у п’ять разів.

За даними учасників моніторингу, одна з продуктових торгових точок біля заводу імені Лепсе за декілька годин у будні дні реалізовувала алкогольної та тютюнової продукції на суму 300-500 гривень. В суботу взагалі спостерігався алкогольний був – за півдня виручка склала 700 гривень. Справжні ж 5-відсоткові надходження у місцевий бюджет – на порядок нижчі.

Отримавши попередження про можливе звернення до податківців з приводу ухилення від сплати податків, а також до правоохоронців з приводу продажу “на розлив” алкогольної продукції невідомого походження, власник закладу відверто пообіцяв виправитися.

Схожа ситуація і в магазині, що спеціалізується на продажу тютюнових виробів у центрі міста. Акцизний збір від цієї точки у березні – 1700 гривень, а це у абсолютних розрахунках складає близько 110 дешевих пачок цигарок на день. В такі суми надходжень складно повірити, враховуючи “центровий” статус цього магазину – черги тут присутні майже щодня.

Не повірили такій звітності і інспектори, котрі здійснювали детальну перевірку закладу. Згідно результатів, у п’ятницю лише з 10 до 12 години туди завітало 400 осіб, які в середньому купували одну-дві пачки цигарок. Трохи менший, але теж суттєвий наплив спостерігався в суботу – за півтори години 130 відвідувачів. Більш детальні дані працівник управління праці надати не зміг, адже власниця магазину без зайвих сентиментів вигнала його на вулицю зі словами “а раптом ти хочеш щось тут вкрасти”.

Підприємець з такою статистикою категорично не погоджується, мотивуючи це тим, що зазвичай люди заходять втрьох за однією пачкою, а сама вона часто посилає до магазину людей, щоб просто перенести якісь речі.

Ще одне зауваження не на користь жінки-продавця – факт невидачі чеків покупцям, зафіксований в тому числі і працівником МВС. Саме за чеками і має вестись підрахунок акцизного податку.

Після винесення попередження моніторинг зазначених закладів продовжиться. Наразі вони знаходяться на випробувальному терміні. За словами ж міського очільника Віталія Войцехівського, така акція не одноразова.

- Розмов на тему “куди йдуть ці податки” більше не повинно бути. Цей збір існує лише для наших доріг. Тому подібну роботу будемо продовжувати і розширювати спільно з усіма структурами, – зазначив посадовець. – На сьогодні ми не маємо права дозволити реалізаторам тютюну та алкоголю працювати незаконно. Якщо завжди з боку порушників лунали аргументи щодо абстрактності державного бюджету, то тепер від якісної роботи прямо залежить життя міста. Тому й торгівлею займатимуться ті, хто не шкодить йому своїми махінаціями.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ