У черкаських спортсменів хочуть відібрати тренувальну базу на Дніпрі?

Черкаські веслувальники бояться втратити єдину школу з веслування в місті.

Веслування у Черкасах під загрозою. Єдина спеціалізована школа з водного виду спорту може зникнути. Бо владці вирішили об’єднати її з іншим спортивним закладом. А це фактично позбавляє веслувальників тренувальної бази на березі Дніпра. Вікторія Хамаза з телеканалу Вікка знає більше.

Ні дня без тренувань. І так вже майже два роки. Саме стільки Назар навчається у школі веслування. Заради великої води юнак переїхав із Сміли до Черкас. Каже: кращого місця для тренувань, ніж у Черкасах, не бачив ніде.

Назар, веслувальник: "У нас тут канал тисячу метрів зроблений. Куди йти? На Митницю – там немає навіть тисячі. Їхать в Дахновку – там ширина двадцять метрів і що ми там? Ми цього там не зможемо реалізувати. У нас тут свій залив".

Нині можливість тренуватися на великій воді для Назара, як і решти двохсот веслувальників, під загрозою. Бо профільне управління вирішило об’єднати їхню школу з іншим спортивним закладом. А це, кажуть веслярі, може позбавити їх єдиної тренувальної бази на воді.

Віктор Шевченко, заступник директора ДЮСШ із веслування: "Це відволікає ресурси школи, якщо школи об’єднуються. Тоді розпорошуються всі кошти, людські ресурси. Комусь сподобалася наша територія і хтось поклав око".

У цій школі веслування у свій час виховали першого олімпійського чемпіона області Андрія Хіміча. Її учні й сьогодні серед лідерів не лише в країні, але й світі, каже тренер Павло Кучер.

Павло Кучер, тренер: "Земля виділялася завдяки заслугам школи.13:08-13:14 Зміна профілю школи веде до зімни ставлення до цієї земельної ділянки. Тому це можна порівняти лише з рейдерським захватом".

Занепокоєні можливим об’єднанням й у спортивній профспілці міста. Кажуть: для цього немає ніяких підстав. Натомість наслідки можуть бути фатальними.

Тетяна Яровенко, голова профспілкового комітету ДЮСШ та спортивних споруд: "По суті це не об’єднання двох шкіл, це ліквідація одної з них. Перестане існувати ДЮСШ з веслування. Це спеціалізована школа. У нас їх всього дві. Необхідно буде переформулювати всі документи, тобто школа абсолютно втратить базу".

У профільному управлінні заспокоюють, мовляв, причин для хвилювання немає. Реорганізація спортивних шкіл – в компетенції лише міської ради. А таке об’єднання – то лише пропозиція. Примусово робити його ніхто не буде. Тим паче, без згоди тренерів та керівників шкіл.

Олександр Гаврилов, начальник відділу фізкультури та спорту ЧМР: "Шукаються різні варіанти можливих укрупнень спортивних шкіл. Ніяких попередніх дій не буде, поки ми не переговоримо з кожним колективом ДЮСШ щодо вирішення цього питання. Я сам прибічник того, щоб ця школа лишилася в статусі водних видів спорту".

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ