Виставка «Світ очима дітей України та Фінляндії» працює У Христнівці

Якщо буде світло в душі, буде краса в людини, якщо є краса в людини, буде гармонія в домі, якщо є гармонія в домі, буде порядок у нації, якщо є порядок у нації, буде мир у світі.

17 квітня на базі Христинівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. О. Корнійчука вперше відкрито виставку робіт учнів-вихованців зразкової студії образотворчого мистецтва «Чарівна палітра» та учнів шкіл м. Тампере що знаходиться у Фінляндії на тему «Світ очима дітей України та Фінляндії». Виставка організована завдячуючи голові міжнародної громадської організації «Фундація Україна – Фінляндія» Аллі Возносименко. Про це «Новинам Черкас» розповіли у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Христинівської РДА.

На урочистому відкритті першої сторінки співпраці між учнями України та Фінляндії були присутні голова Міжнародної організації «Фундація Україна – Фінляндія» Ала Возносименко, голова Христинівської районної державної адміністрації Олександр Ковбасюк, голова районної ради Олександр Коваль, завідуюча методичним кабінетом відділу освіти Тетяна Терещук, методист відділу освіти Алла Ледутиньш.

Алла Возносименко подякувала педагогічному колективу та керівництву району за надану можливість представити роботи учнів шкіл м. Тампере на Христинівщині.

«Ваші роботи мене дуже вразили, настільки в них передано патріотичний настрій, любов до своєї Батьківщини, до всього світу. Своїми роботами ви показали що ніяка сила не зможе нас посварити. Ми всі жителі світу повинні налагоджувати тільки мирні відносини, тісніше спілкуватися. Хай на українську землю прийде мир,» - поділилася враженнями голова Міжнародної організації «Фундація Україна – Фінляндія».

«Україна завжди була Європейською країною і чим більше ми будемо спілкуватися, тим більше покажемо всім, що український народ є дружній, вільний народ, який прагне тільки миру у всьому світі. Розпочато дуже важливу справу, яку в подальшому ми будемо продовжувати, адже ваші роботи пронизані національно-патріотичним духом, так як формування патріотичних почуттів передбачає вироблення і зміцнення в свідомості кожного громадянина гордості за свою Вітчизну, її історію й традиції, готовності захищати її свободу. Дякую Аллі Володимирівні, що вона знайшла можливість провести виставку дитячих робіт у нашому навчальному закладі», - звернувся до присутніх Олександр Ковбасюк.

Загалом на виставці було представлено 48 робіт вихованців зразкової студії образотворчого мистецтва «Чарівна палітра», з яких 20 найкращих будуть виставлені на Всеураїнському етапі Міжнародної благодійної виставки «Мирний світ очима дітей України і Фінляндії», яка проходитиме у м. Києві.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ