Черкаські депутати просять міліцію «розібратися» з нелегальним розплідником алабаїв

розплідник алабаївДепутати Черкаської міської ради підтримали звернення свого колеги від фракції «Вільних демократів» Миколи Бондаренка до начальника УМВС в області Владислава Пустовара. У ньому очільника правоохоронного відомства просять вжити найжорсткіших заходів для унеможливлення в майбутньому повторних нападів цих собак у середмісті на людей.

Нагадаємо, на минулому тижні чотири алабаї із нелегального розплідника в середмісті Черкас (а саме – на вулиці Хрещатик біля дитячого парку) накинулися на 24-річну черкащанку Анастасію Сіленок. Наразі молодій жінці вже зробили операцію, попереду на неї чекає тривалий курс реабілітації. Також вона виховує доньку, якій зараз 2,5 роки.

– Лякає те, що ці агресивні собаки неодноразово перестрибували паркан дитячого парку. Страшно уявити ситуацію, коли ці тварини накинуться на дитину. У цьому році вже були випадки, коли виникала потреба евакуювати відвідувачів парку у зв’язку з цією небезпекою, – озвучив своє депутатське звернення Микола Бондаренко. – Наразі КП «Дирекція парків» підвищила огорожу, що межує з небезпечним сусідством, але це не вирішує питання по суті.

За його словами, це вже п’ятий прикрий випадок нападу цих собак на людей. Більше того – відсутність жорсткого реагування зі сторони правоохоронного відомства на такі випадки можуть призвести до подальшого їхнього повторення. Цей запит підтримали 48 із присутніх у залу депутатів.

Водночас, секретар міської ради Олександр Радуцький дав доручення департаменту житлово-комунального комплексу створити робочу групу, яка б доопрацювала Правила утримання і поводження з тваринами в нашому місті від 2009 року. Як звернула увагу в своєму запиті депутат міськради від «УДАРу» Інна Кукуленко-Лук’янець, нині в них відсутні будь-які пункти щодо утримання собак бійцівський порід. Водночас, ці правила наразі більшою мірою захищають права тварин, а не людей.

– Необхідно встановити жорсткі правила, які б забороняли розміщення розплідників собак бійцівських порід на території Черкас та інші обмеження, які можуть виникнути у ході більш детального вивчення цієї проблеми робочою групою. Це питання є досить вагомим і актуальним, потребує негайного вирішення з метою захисту громадян міста від подальших подібних жорстких випадків, – йдеться у її зверненні.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ