Ніхто, крім нас!

Сміливі воїни-десантники мають девіз: «Ніхто, крім нас!»

Сміливі воїни-десантники мають девіз: «Ніхто, крім нас!». Ці слова стали прикладом для багатьох громадян нашої країни. Події на Сході змусили кожного по-новому подивитися на життя. Російська військова агресія cколихнула усе суспільство. Погляди людей поступово почали переорієнтовуватися, постійна тривожна думка спонукала небайдужих громадян почати допомагати нашим військовослужбовцям.

Обставини склалися так, що мені особисто довелося познайомитися з бійцями 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Разом з братом Володимиром Козаком (який раніше був знайомий з деякими військовими цієї частини) доставили їм двигун до автомобіля «ЗІЛ-131», який придбав Тарас Антоненко, та невелику кількість продуктів харчування. Наш візит став великою радістю для військових, їх приємно вразили гостинці з дому, адже раніше допомоги від волонтерів їм отримувати не доводилося. Від того часу я намагаюся усім чим можу допомогти ремонтній роті та розвідникам цієї бригади. Завдяки тому, що маю велику кількість знайомих та друзів, неодноразово збирав продукти харчування та іншу допомогу для військовослужбовців.

Особливу вдячність за сприяння у цій справі хочу висловити настоятелям та вірянам Михайлівської та Стефанівської церков. Священики Іван та Богдан Жигали з вересня минулого року беруть активну участь у забезпеченні бійців цієї бригади продуктами харчування та засобами першої необхідності. Завдяки їхній підтримці ремонтна рота отримала набори слюсарного інструменту для ремонту авто та бронетехніки, бензопили, запасні шини та ланцюги до них, два зварювальні апарати, миючі засоби, теплі речі (валянки, рукавиці, теплі штани), стрічки-обереги, сухі харчові набори. Постійно священниками надавалася допомога на заправку автомобіля для доставки вищезазначеного вантажу до місця дислокації. До збирання гуманітарної допомоги активно долучилися і віряни цих церков. Приносили усе, що мали: картоплю, столові буряки, моркву, солодощі, домашню випічку, цукор, крупи, консервацію, сухофрукти, лікарські трави та інше. Городищанка Ніна Штепа власноруч насушила бійцям овочів для швидшого приготування різних страв та виготовила домашні рибні консерви. Активно допомагали і віряни з Калинівки, Хлистунівки, Млієва та громада села Ксаверове.

Неможливо оминути словами вдячності учнів міської ЗОШ № 3 та батьків і учнів 4-го класу ЗОШ № 1 (класовод Тетяна Шевченко), які виготовили обереги, намалювали малюнки та передали смачні гостинці для солдатів. Паралельно допомога надавалася і бійцям інших підрозділів з якими були встановлені контакти.

Велику вдячність за надання необхідної допомоги хочеться висловити координатору волонтерського руху у Городищенському районі Світлані Воротило. За її сприяння бійцям було відправлено картоплю, консервацію, чаї та інші продукти і речі побутового ужитку. Відправка товарів «Новою Поштою» теж неодноразово здійснювалася за сприяння волонтерського штабу. За необхідності забезпечення військових, Світлана Василівна завжди здійснює організацію необхідної допомоги. Технічну підтримку упродовж цього часу регулярно надавали: Віталій Дудко, Сергій Артеменко, Сергій Шевченко та Станіслав Луценко. Всі згадані люди своїм прикладом доводять, що усе залежить від нас. І допомагати захисникам держави наш громадянський обов’язок!

З повагою, Сергій Максимович

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ