Звіт, суперечки, та заклики до єднання: чергова сесія Золотоніської райради відзначилась надемоційністю

22 квітня відбулась чергова сесія Золотоніської районної ради, у роботі якої участь взяли голова облради Валентина Коваленко та Віталій Полях і Олександр Лошков, голова РДА Олександр Лісовий

22 квітня відбулась чергова сесія Золотоніської районної ради, у роботі якої участь взяли голова облради Валентина Коваленко та Віталій Полях і Олександр Лошков, голова РДА Олександр Лісовий.

Засідання розпочалося дещо бурхливо – слова для виступу попросили члени ОСТ «Славутич», щоб виголосити про тиск з боку певних структур та перешкоджання їхній діяльності. Це додало деякої емоційності, адже члени товариства окремі претензії висловлювали голові ради. Щоб пригасити емоції, очільник ради Валерій Саранча поставив питання щодо надання слова представникам товариства на голосування, однак обранці такої згоди не надали. Перед початком виступу очільника депутатів, слова попросив уповноважений представник Золотоніського координаційний комітету сприяння обороні України, який повідомив всім присутнім, що громадська організація, яку він представляє не буде брати участь в різного роду ,,політичних іграх” стосовно голови районної ради. Після цього депутати приступили до розгляду порядку денного, куди було внесено десять питань. Головним серед них був звіт про роботу голови районної ради Валерія Саранчі за рік з часу обрання на цю посаду.

Підбиваючи підсумки, він наголосив, що йому вдалося з депутатського корпусу районної ради сформувати єдину фракцію – патріотів Золотоніського району. Тому сподівається й надалі на конструктивну роботу депутатів і всіх місцевих жителів регіону задля подальшого розвитку регіону.

За словами очільника, районна рада свою роботу проводила спільно з РДА та її структурними підрозділами, сільськими головами, волонтерськими організаціями, громадськими активістами у питаннях покращення обороноздатності району, допомоги мобілізованим жителям району, учасникам антитерористичної операції та їх сім’ям, виконання районних комплексних програм, наповнення місцевих бюджетів тощо. Підводячи підсумок, голова районної ради подякував депутатському корпусу та всім присутнім у сесійній залі за спільну співпрацю, за підтримку і розуміння.

Після виступу окремі депутати взяли слово для обговорення, внесли низку пропозицій і підтримали звіт голови.

Слово для виступу взяла і голова обласної ради Валентина Коваленко. Зокрема, вона подякувала депутатам за розуміння і підтримку дій голови впродовж року і нагадала, що жодній владі не доводилося працювати в таких важких умовах. Це – війна, це – смерті і поранені, це – переселенці. Попри те, що переживаємо зовнішню агресію, ми маємо пережити внутрішні негаразди.

– Все ж таки, ми стоїмо на тому, щоб об’єднуватися, бо ворог чекає, щоб вибухнуло зсередини, щоб це ослабило нас, – зауважила голова обласної ради. – Знаю, що Валерію Саранчі, щоб забезпечити життєдіяльність району, громади, доводилося іноді перебирати на себе повноваження голови РДА, якого у вас не було довгий час. Та він продемонстрував, що інтереси жителів району для нього – найголовніше. Тому я вірю в його патріотизм, в його чесність і порядність.

- Всі розуміють, якщо війна, то це смерть, поранені, горе, тимчасово переселені… І все це лягає на плечі місцевої влади, – додала Коваленко. – Нам потрібно об’єднатись адже цей розбрат лише на руку ворогові.

Валентина Коваленко наголосила, що до влади нині особливі вимоги, а смерть Небесної сотні і тих хлопців, що полягли в АТО, не дають оступитися. Вона побажала депутатам і голові подальших успіхів у роботі, єдності і взаєморозуміння у цей складний для держави час.

Про внесення змін до районного бюджету проінформувала членів постійних комісій начальник фінансового управління РДА Олена Носенко. У своєму виступі вона розповіла присутнім про цільові субвенції, які надійшли з місцевих бюджетів та про проведений перерозподіл бюджетних призначень відповідно до клопотань поданих розпорядниками коштів.

Крім того, депутати районної ради внесли зміни та доповнення до окремих районних програм, питань регулювання земельних відносин і управління об’єктами комунальної власності. Зокрема, було надано згоду на прийняття до спільної власності територіальних громад сіл району лінійної амбулаторії станції Золотоноша Одеської залізниці, хоч для її утримання коштів поки що не виділено.

Після пленарного засідання голова обласної ради зустрілася з членами товариства «Славутич», вислухала їх думки з приводу конфліктної ситуації і повідомила, що готова об’єктивно розглянути та вирішити проблему.

Потім Коваленко разом з Саранчею відвідали будівництво першої на Золотоніщині української православної церкви Київського патріархату.

За матеріалами Золотоніської районної ради, Черкаської обласної ради

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ