На що в Черкасах витратять бюджетні гроші у цьому році

Одним з найкращих назвав секретар міської ради Олександр Радуцький проект бюджету розвитку Черкас, який завтра виноситиметься на затвердження на сесію міської ради.

За його словами у нинішньому проекті бюджету розвитку закладено максимум умов для створення безпечного та комфортного середовища для черкасців.

Детальніше про те, на що спрямовуватимуться цьогоріч бюджетні кошти Олександр Радуцький розповів журналістам на прес-конференції.

А саме: більше 11 мільйонів заплановано витратити на освітлення міста (облаштування нових мереж та заходи з енергозбереження).

Близько 32 мільйонів закладено на капітальний ремонт доріг та закінчення облаштування тротуарів. Загалом цими заходами передбачається охопити 72 об’єкти. Зокрема, вул. Сурікова, Кірова, Університетську, Вербовецького тощо.

А ось щодо горезвісної вулиці Героїв Дніпра, Олександр Романович пообіцяв у найближчий час очікувати там ямковий ремонт. Тоді як з капітальним потрібно зачекати, зважаючи на недосконалість проекту, який, радше за все доведеться переробляти. Після чого, за наявності додаткових надходжень у бюджеті розвитку, може дійти черга і до капітального асфальтування.

– У нинішньому проекті капітального ремонту вул. Героїв Дніпра передбачено будівництво масштабної чотириполосної дороги. У мене запитання – навіщо таке потрібно робити, коли коштів немає навіть на поточне ремонтування існуючої. Це – банальне затягування вирішення існуючої проблеми із дорогою по вул. Героїв Дніпра. Тож при зміні проекту буде зменшено кошторис на його реалізацію, – повідомив Олександр Радуцький.

Водночас проінформував журналістів щодо асигнувань, які закладені у новоспеченому проекті бюджеті розвитку на інші галузі. Приміром, на заклади освіти передбачено виділити понад 11 мільйонів гривень. Цих коштів має вистачити на заходи з енергозбереження у 44 дитсадках, 30 школах та 4 установах естетичного виховання (музичних школах).

Натомість на медичну галузь заплановано направити у цьому році 16 мільйонів гривень, які будуть спрямовані на закупівлю обладнання для пологового будинку та інших закладів охорони здоров’я, реалізації сімейної медицини в Черкасах, проведення ремонтів та заходи з енергозбереження тощо.

Також Олександ Радуцький повідомив, що в разі, якщо завтра на сесії буде прийнято бюджет розвитку, то вже найближчими днями розпочнеться тендерна процедура на закупівлю тролейбусів для Черкас. На ці цілі передбачено 31 мільйон гривень.

Разом з тим, секретар міської ради спростував чутки щодо суб’єктивності та упередженості депутатського корпусу при формуванні вищевказаного проекту бюджету розвитку.

Зі свого боку наголосив на важливості для міста та його жителів прийняття цього документу, який дасть змогу Черкасам повноцінно розвиватись та реалізувати заплановане.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ