Земельні пристрасті тривають: учителя з Колодистого побили й погрожують рушницею

Андрія Савранського – вчителя школи в Колодистому побив місцевий фермер Микола Чурпіта. Конфлікт стався після того, як у Колодистому не дійшли згоди щодо розділу землі. Зараз учитель лежить в Уманській лікарні з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма».

– Я повертався скутером додому, коли мені перепинили шлях два брати-фермери Чурпіти – Петро і Микола, – згадує Андрій Романович. – Жінка зійшла, а я зупинився. Петро почав розмову миролюбно. Згодом підскочив Микола і з криками: «Що ти там на нас понаписував?» кинувся на мене з кулаками. Я упав. Моя жінка почала лементувати. Микола каже: «На перший раз із нього досить!».

Я відразу поїхав у Тальне й написав заяву про побиття. Звідти мене направили до Умані на судмедекспертизу. Лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму. Якщо встановлять побої середньої тяжкості, міліція зобов’язана порушити кримінальну справу.

Андрій Савранський впевнений, що його побили через земельний конфлікт.

– Навесні цього року 95 гектарів землі в Колодистому взялася обробляти фермер Кришталь. Одночасно з нею документацію на цю землю готували працівники Колодистенської школи. З цього приводу була навіть публікація у районній газеті «Колос». Я проти вчителів нічого не маю. Однак ми в селі знаємо, хто насправді хотів забрати цю землю. Минулого року в нас виник аналогічний конфлікт. Тоді землю, яку обробляли місцеві селяни, передали в оренду фермеру Юрію Короткову. Громада зібралася боротися за цю ділянку. Однак Олександр Коротков викликав до себе на розмову кількох протестувальників. Вони швидко домовилися передати ділянку кільком місцевим багатіям в суборенду. Від колишніх 40 осіб, залишилося половина. Решта не отримала нічого. Тепер, коли до нас зайшла Кришталь, ці ж самі фермери, які щойно отримали землю в суборенду від Короткова, вирішили, що можна повторити фокус. Почали «турбуватися» про вчителів, які, мовляв, не мають землі. На фотографії в газеті «Колос» видно, що «турбуватися» про вчителів прийшли люди, які мають по 20 та по 100 гектарів, серед них і Чурпіти. Я зустрівся із представниками Кришталь і склав список людей, які справді не мають землі. Вони погодилися віддати частину своєї ділянки цим безземельним людям. Згодом виклав свої роздуми щодо конфлікту в листі в газету «Колос». Зміст цього не надрукованого листа взнали мої опоненти. Саме це не сподобалося Миколі Чурпіті. От він і пустив у хід кулаки. Коли стало відомо про те, що я подав заяву в міліцію, нападники погрожували моїй жінці. Наскільки я знаю, вони мають мисливську рушницю і їхні погрози це не порожня балаканина.

Микола Чурпіта заперечує побиття.

– Ми з Савранським живемо по сусідству. Однак я не розмовляю з ним 10 років. У середу я був свідком, як він нагрубив моєму братові. Я чув це, однак слова йому не сказав і пальцем не чіпав. Тепер взнаю, що він заявив на мене в міліцію. Вважаю, що це навмисне робиться аби зіпсувати весілля моєї доньки, яке має відбутися 6 червня. Мабуть, буду позиватися на Савранського до суду.

– За фактом побиття Савранського порушено кримінальне провадження, – каже начальник Тальнівського РВ УМВС Ігор Голота. – Інформація про погрози перевіряється.

Юрій Стригун, Дзвін

Теми: Тальне
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ