Рятувальники разом з енергетиками навчалися ліквідовувати умовну пожежу (відео)

тактико-спеціальні навчання Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області

На запрошення керівництва ПАТ «Черкасиобленерго» 15 травня на підприємстві відбулись спільні з Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області тактико-спеціальні навчання.

Тренування розпочалися з теоретичної частини, під час якої рятувальники провели з персоналом товариства кілька навчальних занять. Зокрема були розглянуті основні вимоги правил пожежної безпеки на робочому місці та в побуті, особливості правильної і швидкої евакуації із небезпечного приміщення, а також правила користування первинними засобами пожежогасіння. Окрему увагу енергетиків співробітники держслужби звернули на загрози притаманні весняно-літньому періоду, та діям на випадок виникнення надзвичайної ситуації на території підприємства.

Спілкуючись із рятувальниками кілька змін обслуговуючого персоналу підприємства мали змогу вивчити та перейняли унікальний досвід фахівців рятувальної служби, який у разі небезпеки може стати їм у нагоді. В ході занять учасники переглянули фільм про одну з наймасштабніших, за останні роки на території області пожеж, яка сталася у місті Городище.

Керівництво підприємства не приховувало важливість цього заходу, так на думку провідного інженера служби екологічної безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Володимира Барздуна - «Енергетика вимагає постійної зосередженості і дотримання правил безпеки на різних напрямках, саме тому і навчання, і тренування для нас є надзвичайно важливими. У питаннях профілактики та навчання правилам техногенної та пожежної безпеки ми активно та ефективно співпрацюємо із Державною службою України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області. Одним із напрямків такої співпраці є спільні навчання, які ми проводимо щонайменше двічі на рік", - зазначив Володимир Федорович.

По завершенню теоретичної частини співробітники держслужби з надзвичайних ситуацій за допомогою спеціальної автодрабини відпрацювали із працівниками «Черкасиобленерго» евакуаційні заходи з 5-го поверху адмінбудівлі. У подальшому фахівці-енергетики не лише ознайомились з видами первинних засобів пожежогасіння, а й змогли на практиці відпрацювати навички користування вогнегасниками під час ліквідації умовного загорання.

- «Надзвичайні ситуації легше попередити, ніж потім ліквідовувати, адже недотримання та незнання елементарних правил безпеки призводить до збільшення масштабів матеріальних збитків, ставить під загрозу життя людей, - підбив підсумки навчань начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Горобець, – тому ми приділяємо велику увагу проведенню спільних навчань, які становлять складову системи нашої підготовки. Відпрацювавши спільний алгоритм дій, питання взаємодії, вивчивши об’єкт, у подальшому в разі виникнення надзвичайної ситуації ми зможемо діяти впевнено та максимально ефективно, - запевнив Олександр Іванович».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ