Підприємця просили покинути виготовлення “сухих борщів” для АТО і вкласти ці гроші у вибори?

Черкаський підприємець, генеральний директор ЧСУ-525 Андрій БортникЧеркаський підприємець, генеральний директор ЧСУ-525 Андрій Бортник розказав про етапи протистояння свого підприємства із секретарем міської ради Олександром Радуцьким.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook, інформує Вчасно.

Нагадаємо, під час прес-конференції секретар міськради Олександр Радуцький висловив незадоволення прибиранням в Черкасах.

Тож Андрій Бортник вирішив “згадати все” у Facebook.

За його Бортника, секретар міської ради Олександр Радуцький навмисне укладав договори, оминаючи тендерні процедури.

Зокрема, договору на прочистку колодязів зливової каналізації за ціною, що значно перевищує ту, яка була встановлена на відкритих торгах.

“Вартість очищення колодязя в минулому році становила 25 грн., а в цьому році «виросла» до 2500 грн. Аргументи пана Радуцького були такі, що нібито підприємець, що виконував ці роботи, сам відмовився від підписання нового договору, тому і вимушені були шукати нового підрядника. Як не дивно, підприємець і гадки не мав, що йому пропонували укласти нову угоду. Місяць переписок – і ми таки добились укладання угоди на прочистку зливової каналізації, за ціною в 25 грн. за один колодязь, на суму 24 тис. грн. Така сума пов’язана з тим, що депутат Халай відмовився розривати свою укладену з містом угоду, а департамент не має бюджетних призначень, для укладання угоди на більшу суму”, – пише Бортник.

“Таким чином наразі маємо дві зареєстровані угоди: з ПП “Ларіоновою” по 25 грн. за колодязь, та фірмою Халая по ціні 500 грн./100 кг. ПП “Ларіонова” свою угоду виконала за 5 днів, до кінця березня. А укласти нову місто не може, не розірвавши старої з Халайом”.

Також Андрій Бортник згадав про діяльність ГО “Спільна справа”. Він стверджує, що йому пропонували замість витрачання коштів на виробництво борщів внести кошти на вибори, і отримати прохідне місце в списку.

“Наступний етап протистояння спровокував репортаж про нашу ГО “Спільна справа”, що займається виробництвом сушених борщів для фронту. Отримав кілька пропозицій зустрітись, де мені пояснили, що певні депутати не схвалюють цю діяльність, так як на ній піариться міський голова, допомагаючи чистити цибулю.

Було запропоновано, замість витрачання коштів на виробництво борщів внести кошти на вибори, і отримати прохідне місце в списку. Постарався чітко пояснити, що мене не цікавила політика і політики. А те, що ми робимо для допомоги армії відбувається не для само піару, а просто як свідома громадянська позиція. А всі бажаючі пропіаритись можуть долучитись до чистки цибулі чи інших овочів, і про них також обов’язково буде розказано на нашій сторінці у Фейсбуці.

У відповідь пообіцяли ще зняти кошти з благоустрою, зменшивши фінансування наших договорів”, – розповідає підприємець.

Працювали березень по зменшеному графіку, у збиток собі. Надіслали лист в департамент, де пояснили, що вказані дії не відповідають умовам договору, і одностороннє зменшення суми договору після проведення тендеру не допускається”.

Не змігши схилити нас до розриву договорів, відбувається новий етап протистояння: перевірки.

“Розпочались вони 17 квітня, а не з 6 по 14 травня, як стверджує пан Радуцький. Підтвердженням тому є фото, які він наводить, що датовані квітнем місяцем. Але й тут їх чекала невдача: на складений 17 квітня акт про незадовільне прибирання була написана скаргу про те, що він складений без присутності підрядника в 14 годині дня, поки прибирання ще не було закінчене. В той же день в 17.00 – 17.30 тими ж перевіряючими був складений інший акт, про те, що всі недоліки, вказані в акті перевірки виправлені в той же день, недоліки відсутні і сума повинна бути сплачена в повному обсязі.

Але пан Радуцький чомусь мовчить про ці акти виправлення недоліків, не дивлячись на те, що жодних інших актів, що засвідчують погану якість прибирання зелених зон департамент ЖКГ не складав: відсутні будь які причини не тільки розривати угоди, а й говорити про незадовільну якість прибирання.

Всі зупинки, що нібито не прибрані на фото, були сфотографовані працівником міськвиконкому Максимом Пилипенком (довірена особа депутата Халая) до їх прибирання, про що є доповідна працівників, що здійснювали їх прибирання.

Після закінчення їх прибирання роботи були прийняті департаментом ЖКГ в повному обсязі, без врахування жодного акту недоліків в квітні місяці.

В травні місяці до перевірки якості робіт з прибирання долучається помічник депутата Халая Людмила Бурдонос. Яка в якості члена комісії на громадських засадах підписує акти про нібито погану якість прибирання зупинок. Приватними підприємцями було складено кілька актів про упереджене ставлення і абсурдність вимог, наприклад, «наявне сміття в урнах» що висуваються при прибиранні зупинок.

Висуваються з єдиною метою, знайти підставу для розірвання угоди, щоб через угоди субпідряду завести свої фірми на виконання робіт, минаючи участь в тендері. Пан Радуцький навіть в уяві не припускає, що ЧЕЛУАШ повинен перемогти в тендері – він вважає, що ці роботи повинно робити це підприємство.

Хай набагато дорожче, ніж приватні виконавці, але ж частину цих коштів можна освоїти самостійно, через угоди субпідряду. До речі, після виставлення робіт з благоустрою та утримання доріг на тендер бюджет міста почав економити більш ніж мільйон доларів щорічно, порівняно з розцінками, що встановлювали комунальні підприємства.

Замість використання наявної унікальної в Україні технології зимового утримання шляхів, закупленої за кошти підрядників нової техніки, якої немає в жодному іншому обласному центрі (5 солерозкидачів (3 з яких виробництва Швеції), 3 машин для розподілення рідких протиожеледних реагентів, нових тракторів, унікальної системи прогнозування ожеледиці за допомогою сучасних метеостанцій) та вартості робіт, що є набагато нижчою за інші обласні центри, пан Радуцький пропонує доручити виконувати ці роботи КП “ЧЕЛУАШ”.

Підприємству, що програло тендерні закупівлі, було оштрафоване за участь в зговорі під час тендерних торгів, більша частина майна якого була розпродана виконавчою службою.

Не має робітників, техніки та технологій не лише для зимового, а навіть і для літнього утримання шляхів.

За словами пана Радуцького підрядники виправились, і почали ставитись до своєї роботи відповідальніше. Але пояснюється це простіше: як тільки до складу комісії увійшли представники ГО «Автомайдан Черкаси» та «Самооборони майдану» жодних порушень не виявляється. Як казав тоталітарний вождь «головне не як голосують, а як підраховують».

До речі, комісією з представниками цих організацій не виявлено ЖОДНОГО порушення, тому приписування «Автомайдану Черкаси» виявлення числених недоліків, озвучене паном Радуцьким на думку цієї представників цієї організації викликає саме менше подив. Бо саме представники цієї організації візували акти виконаних робіт за результатами перевірок”, -написав Андрій Бортник.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ