У Каневі стартувала операція «Літо – 2015»

Канікули

В місті Каневі, як і по всій Україні, стартувала загальнодержавна оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Літо-2015». Про це «Новинам Черкас» розповіли в службі у справах дітей Канівського міськвиконкому.

Скоро пролунає останній дзвінок. Заняття в школах закінчаться. Діти більше вільного часу будуть проводить на свіжому повітрі. І саме в цей період, коли вони дещо звільняються від нагляду батьків і вчителів, як правило, зростає кількість травматизму, нещасних випадків та вживання алкогольних напоїв, пива. Поки батьки працюють на роботі, їхні чада, в свою чергу, відчувають дефіцит спілкування, що нерідко призводить до поширення дитячої бездоглядності. Все більше підлітків залишається наодинці зі своїми проблемами, зростає число тих, чия поведінка виходить за межі правових та моральних норм.

Поряд з цим невпинно збільшується і кількість функціонально неспроможних сімей, де в батьків явно проявляється небажання займатися вихованням своїх дітей. Пияцтво сприяє поширенню дитячої безпритульності, призводить до скоєння правопорушень, а то й злочинів цією категорією дітей. Нерідко з такими неповнолітніми трапляються нещасні випадки.

З травня по вересень 2015 року на території міста працівниками кримінальної міліції у справах дітей Канівського МВ УМВС, служби у справах дітей, відділу освіти, Канівського міськрайонного центру зайнятості, міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді розпочалися проводитись оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Літо – 2015». Під час проведення даних заходів постійно проводяться профілактичні рейди. Так, відповідно до розпорядження міського голови в місті 29 та 30 травня 2015 року будуть проводитись рейди «Останній дзвінок» та «Випускний вечір». Працівниками міліції за участю інших служб відпрацьовуються виявлені правопорушення, винні притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Особлива увага буде приділена протидії продажу дітям алкогольних і тютюнових виробів працівниками закладів торгівлі, особливо тих, які розташовані поблизу місць дозвілля та відпочинку. Вживатимуться профілактичні заходи для профілактики втягування підлітків у пияцтво, азартні ігри, наркоманію тощо.

Також, з початком операції «Літо - 2015», бере початок оздоровча кампанія. Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти із багатодітних та малозабезпечених сімей, сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, будуть першочергово забезпечені путівками на оздоровлення та відпочинок.

Діти, які мають бажання долучитися до праці протягом літніх канікул, також не залишаться поза увагою. Вони мають звернутися до Канівського міськрайонного центру зайнятості та служби у справах дітей Канівського міськвиконкому.

Звертаємося, в першу чергу, до батьків, аби вони відповідально ставились до виховання своїх дітей та контролювали їх поведінку, систематично проводили з ними профілактичні бесіди, в яких основну увагу приділяли б застереженню вчинення протиправних діянь, необхідності дотримання заходів безпеки під час купання у водоймах та перебування на проїжджій частині вулиць і не залишати без нагляду своїх чад.

 

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ