Лісівники та рятувальники провели пожежно-тактичні навчання

лісова пожежа

Під час пожежонебезпечного періоду, який триває нині, одним з найголовніших завдань для лісівників Черкащини є недопущення пожеж в зелених масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація.

Днями в Чигиринському лісництві Чигиринського лісгоспу лісівники та рятувальники провели пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі. Мета навчань – на практиці відпрацювати взаємодію Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства та пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Черкаській області щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею в лісовому масиві.

За задумом навчань, пожежу виявив працівник Чигиринського лісництва на моніторі телесистеми спостереження. З боку все виглядало по-справжньому, загроза від вогню була невигадана. Учасники навчань справилися з усіма поставленими завданнями на відмінно. Завдяки чіткій та злагодженій роботі всіх підрозділів загорання було швидко локалізовано та ліквідовано. На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж в природних екосистемах. Крім того, було відпрацьовано взаємодію та порядок організації всіх підрозділів, які залучаються для гасіння великих лісових пожеж.

Легенда навчань була доволі реалістичною, через необережне поводження з вогнем невідомих громадян, на території лісового масиву виникла низова пожежа. Вже давно відпрацьований порядок реагування, коли на місце події не чекаючи результатів розвідки прибувають не лише пожежні машини з лісництв, за сигналом «Тривога» до осередку пожежі вирушають і бойові розрахунки Управління ДСНС.

Залишився задоволеним проведеними навчаннями перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда. «Дуже важливо, що є порозуміння між лісовою пожежною службою та рятувальниками. Коли ми виявляємо невеликі загорання в лісі, то справляємося з ними самостійно, адже маємо підготовлений особовий склад та достатню кількість спеціальної техніки й інвентарю. Сьогодні ж ми відпрацювали взаємодію на випадок великих загорань у лісі. Навчання показали високу організацію та готовність всіх підрозділів, які брали в них участь, до спільних дій у випадку лісових пожеж», – зазначив Василь Іванович.

«На території Чигиринського району лісовий фонд становить близько 30 тис. га. До початку пожежонебезпечного періоду 2015 року ми розробили та реалізували значний комплекс профілактичних та попереджувальних протипожежних заходів. Для раннього виявлення лісових пожеж в Чорнявському, Трушівському та Чигиринському лісництвах функціонує 3 телесистеми спостереження. Підготовлена спеціальна та пожежна техніка, розроблені маршрути патрулів. Наразі з метою запобігання розповсюдження вогню на суміжній території прокладено спеціальні мінералізовані смуги, - зазначив провідний інженер ДП «Чигиринське лісове господарство» Володимир Тищенко».

- «Проведені заходи дали змогу всім службам взаємодії району на випадок пожежі потренувалися з виконання своїх функцій, виявити можливі помилки та прийняти заходи з їх виключення в подальшому, - підсумував начальники Чигиринського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Лазоренко. - Попереду спекотне літо, коли нашим службам доведеться докласти багато зусиль аби запобігти пожежам, водночас хотілося б звернути увагу громадян на дотримання ними під час перебування в лісових масивах, правил поводження із вогнем, - додав Олександр Миколайович».

В цьому році в лісах управління вже трапились 33 випадки загорань на загальній площі майже в 15 гектарів. Середня їх площа – невелика, що свідчить про оперативне реагування лісгоспів та вчасну локалізацію лісових пожеж. Та, не зважаючи на це, вкотре звертаємося до населення: пам’ятайте, що пожежа – це найбільший ворог лісу, тож будьте обережні з вогнем у зелених масивах, повідомляють у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

лісова пожежа

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ