Справу місцевого жителя, який кидав гранати в таксі, направлено до суду

гранаты РГД-5Золотоніською міжрайонною прокуратурою на підставі п. 3 ч. 2 ст. 283 КПК України до суду направлено обвинувальний акт відносно жителя м. Золотоноша за вчинення злочинів передбачених ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 5, 7, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що громадянин Р. перебуваючи на території власного домоволодіння у м. Золотоноша усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, направлений на протиправне позбавлення життя потерпілих, учинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів, тобто з мотивів явної неповаги до суспільства, ігноруючи правила взаємоповаги, засади моральності, з особливою зухвалістю, перебуваючи в людному місці, не поважно ставлячись до громадського порядку, ігноруючи існуючі в суспільстві елементарні правила моралі та прагнучи показати свою зневагу до таких правил і норм поведінки, дістав гранату РГД-5, яка відповідно до висновку судово-вибухотехнічної експертизи є ручною наступальною гранатою, від’єднав кільце від запобіжної чеки, після чого кинув вказану гранату, в бік потерпілих, які перебували на проїзній частині, та відповідно до висновку судово-вибухотехнічної експертизи перебували в зоні ураження вибухового пристрою та могли зазнати ушкоджень, при цьому виконавши всі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено в зв’язку з тим, що запобіжна чека залишилась в підривнику, тобто з причин, які не залежали від його волі, а потерпілі залишилися живими, після чого з метою уникнення кримінальної відповідальності за вчинене кримінальне правопорушення з місця вчинення злочину зник на автомобілі.

Також у домоволодінні останнього було виявлено ще вибухові пристрої, а саме: два корпуси ручних наступальних, осколкових гранат РГД-5 без запалів, споряджені вибуховою речовиною – тротилом і придатні для проведення вибуху, які останній придбав при невстановлених в ході досудового розслідування обставинах та які під час проведення санкціонованого обшуку вказаного домоволодіння було виявлено та вилучено працівниками міліції.

Обвинуваченому обрано запобіжний захід – тримання під вартою, повідомили «новинам Черкас» у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ