У Черкасах відбувся мистецький фестиваль «Мрії збуваються»

мистецький фестиваль «Мрії збуваються» у Черкасах

Об’єднавши активітети (різноманітні заняття, що допомагають учасникам зустрічі навчитись чогось нового та розвиватись різносторонньо) 1 червня – в День захисту дітей – відкрився мистецький фестиваль «Мрії збуваються».

Галаслива дітвора разом із дорослими оточила майданчик перед входом в кінотеатр «Салют». Запальний ведучий Павло Педько оголошував програму заходів, які вже розпочинали діяти як на дворі, так і всередині приміщення. Діти до 10-ти років могли себе випробувати у скелелазінні або в якості канатохідця. Для дорослих надавали інформацію щодо літніх таборів та про школи літнього розвитку дитини, зокрема, «Велика гра» й «Цивілізація».

А в холі кінотеатру кожен на свій смак міг вибрати заняття по душі. Тут вам і куточок французької мови від франкомовного центру «Альянс», де пані Ірина навчала слів французькою як найменших, так і дорослих, оскільки деякі намагалися згадати давно забуту іноземну мову. Подалі працівники обласної дитячої бібліотеки Ірина Колногуз та Віта Чубина проводили Казкову вікторину, вибираючи запитання відповідно віку дитини, а за правильні відповіді кожен отримував презент.

Вихованка міського багатопрофільного молодіжного центру Вікторія Урбан навчала дітей витинати витинанку, а народна майстриня Наталя Вікторівна Урбан давала майстер-клас із ліплення глини. Студентка Тетяна займалася з малечею квілінгом.

Центр розвитку дитини за методом М. Монтессорі разом із Оленою Мельник та Наталією Козловою розвивали уяву та пояснювали, що таке острів, затока, озеро, бухта, протока за допомогою звичайного тіста та води. Діти із задоволенням ліпили групу озер та архіпелаги.

Знайшли своїх зацікавлених і розмальовки, і настільні ігри, і твістер і мультики, які демонструвалися в глядацькій залі. А сценічну майстерність провела Марія Голуб, яка 9 років займалась у молодіжному театрі «Сучасник». Граційні рухи тілом або танець живота у виконанні Оксани із студії «Роксолана» теж привернув увагу дівчаток.

Була тут і фотозона від АртФото Студії, де працювали з моделями професійні фотографи. Як розповіла керівник студії Ольга Шевченко:

– Нещодавно проводилась виставка «Діти Героїв», в якій брали участь діти учасників АТО. Загалом зголосилося 5 сімей. Це була студійна зйомка, до якої всі учасники заздалегідь готувалися. З цієї серії 2 фотопортрети виставлялися на виставці в Києві. На жаль, зараз проект заморозився, але оскільки є багато зацікавлених, то на майбутнє плануємо зробити проект «Діти Героїв Черкащини».

Фотограф студії Олександр Маламуж додав, що при студії працює фотошкола, де вони з усіма охочими діляться секретами фотосправи: навчання проходить як теоретично, так і практично. Наприклад, нещодавно опановували навики на виїзному практикумі в Деньгах Золотоніського району, де на озері живуть лебеді.

А ще в студії працює психолог Людмила, завдяки якій активно втілються і нові проекти в студії, а фотомоделям вона допомагає яскраво донести образ.

Але найбільш охочих зібралося біля зони боді-арту, яку проводили Аліса (графічний дизайнер) та Надія, а також менді-розпис хною.

Досхочу дітлахи грали й на барабанах. Саме тут ніхто нікого не зупиняв, а навпаки заохочував до гри, а кількість відвідувачів постійно збільшувалась. Нарешті дітлахам дали волю пошуміти.

Згодом розпочався концерт, де свою майстерність показували прихильники бойового гопака Олександр Проценко (керівник) та Павло Оболєвич – учень загальноосвітньої школи №12. Вони демонстрували свою вправність у володінні шаблею, мечем, списом та батогами.

А ще пройшов мастер-клас із черлідінгу (вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту). Охочі долучились до навчання, а згодом продемонстрували публіці набуті навики, чим підняли настрій і собі та гостям.

Наостанок відбулася пінна дискотека. Мильні бульбашки заполонили сцену і дітлахи під ритмічну музику намагалися їх спіймати.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ