Колективне звернення черкаської громади щодо призначення на посаду начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області М. Клименка

Громадські активісти викрили злочинні схеми в роботі головного еколога області і вимагають його негайного звільнення. Текст звернення, підписаний головами одинадцяти  громадських організацій Черкащини, публікує видання Вичерпно.

Голові Державної екологічної

Інспекції України

Заїці А.М.

Шановний Андрію Миколайовичу!

Неодноразово громадські організації та об’єднання Черкащини звертались до органів влади з приводу ганебного призначення в.о. начальника Державної екологічної інспекції України Синьогубом В.М. на посаду начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Клименка Миколи Григоровича. Але громада так і не була почута (інтернет–сайт Прочерк від 23.03.2015.

В цей тяжкий час для кожного мешканця нашої країни, коли кожен день на сході України патріоти відстоюють цінності революції гідності, на керівні посади призначають колишніх посадовців, які ніколи не зможуть здійснити та провести необхідні державі та суспільству реформи.

На даний час цей одіозний чиновник проходить люстраційну перевірку в рамках дії Закону України «Про очищення влади».

Люстрація — це заборона людям, які скомпрометували себе, впродовж певного час обіймати державні посади. Мета люстрації — очищення держави від людей, які загрожують її демократичному розвитку. Люстрація — це фільтр для очищення державних органів влади. І в нас є надія що через такий фільтр не пройдуть такі чиновники як пан Клименко М.Г.

На посаді начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області Клименко М.Г. працює з квітня 2007 року, неодноразово був звільнений, але через недосконале законодавство поновлювався на посаді через суд.

Ми порівняли його декларацію за 2014 рік, раніше опубліковану на сайті ДЕІ України у рамках люстраційної перевірки, з реальним стилем життя чиновника. Так, у декларації йдеться про те, що в Миколи Клименка немає ані родини, немає у власності ні квартир, ні транспортних засобів, але це не відповідає дійсності.

Протягом тривалого часу та 2014 року він проживає в громадянському шлюбі з громадянкою Кушнір Анною Семенівною, яка до речі очолює один з відділів ДЕІ у Черкаській області та на даний час перебуває у декретній відпустці по догляду за дитиною, батьком якої являється та офіційно записаний Клименко М.Г. Тому нам незрозуміло для чого потрібно Клименку М., який фактично має взаємні права та обов’язки по догляду за дитиною до її повноліття, приховувати це від суспільства і відмовлятись декларувати у позиції 4 — відомості про членів сім’ї поданої декларації за 2014 рік.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» члени сім’ї — особи, які перебувають у шлюбі, а також їхні діти, в тому числі повнолітні, батьки, особи, які перебувають під опікою і піклуванням, інші особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

Водночас, відповідно до статті 3 Сімейного кодексу України сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Дитина належить до сім’ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.

Також з метою приховування від декларування реальних статків, якими пан Клименко М. володіє прямо або опосередковано, ним все рухоме та нерухоме майно переоформлялось та реєструвалось на сина Володимира. Це і квартири, це і транспортні засоби представницького класу «Тойота Кемрі» на якій пересувається Клименко М. та «Лексус» на якому пересувається його син Володимир. Можна тільки здогадуватись за які кошти були придбані дані автомобілі ціна яких коливається в межах 40-50 тис. доларів. В місті пан Клименко М. розповідає, що автомобілі придбав його син «бізнесмен», але якщо детально вивчити це питання та розглянути задекларовані доходи, отримані внаслідок здійснення підприємницької діяльності сином пана Клименка М., то виникає великий сумнів в питанні законності придбання цих транспортних засобів.

Викликає подив і той факт, що чиновник який декларує за 2014 рік 195036 грн., в місяць це складає в середньому 16253 грн., повертається працювати на державну службу, де посадовий оклад начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області складає в межах 4-5 тис.грн. за місяць. По самим мінімальним підрахункам вистачить на місяць заправити тільки «Тойоту Кемрі», щоб кожного дня їздити на роботу.

Дані висновки зроблені виключно на основі власних спостережень членів громадських організацій. Для остаточного надання висновків просимо направити вказану інформацію до органів правопорядку та до фіскальної служби України котрі зможуть надати свої висновки, з приводу виявлених фактів, та більш ретельно дослідити питання набуття та реєстрації майна особами які знаходяться в родинних та близьких відносинах з Клименком М.Г., за часів його роботи на державній службі.

Клименко М.Г. перебуваючи на посаді начальника Державної екологічної інспекції в Черкаській області незаконно сприяв іноземній фірмі (Бел Оіл) у придбанні права оренди земельної ділянки загальною площею 1318 кв. м в престижному районі Черкас для будівництва супермаркету. На вказаній земельній ділянці, розташовані приміщення лабораторії та гаражів, які перебувають на балансі Державної екологічної інспекції в Черкаській області. Щоб передати державні землі під будівництво супермаркету Клименко М.Г. разом з екс-начальником Управляння з охорони навколишнього природного середовища в Черкаській області Хоменком М.Г. було розроблено злочинну схему в інтересах підприємства з іноземними інвестиціями. Дані керівники підписали інвестиційний договір, який передбачав будівництво в іншому місці Черкас лабораторії та гаражів інспекції. На підставі цього інвестиційного договору депутатами Черкаської міської ради було прийнято рішення про припинення права користування цією ділянкою Держекоінспекції та надання її в оренду іноземному підприємству.

Прокуратурою Черкаської області за даним фактом було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину передбаченого ч.2 ст. 364 КК України. Державі завдано збитків на загальну суму майже 700 тис. грн.

Також за часів Клименка М.Г. було започатковано та втілено в життя злочинну схему по відшкодуванню збитків нанесених довкіллю суб’єктами господарювання «в натурі» без фактичної сплати «живих коштів» до бюджетів різних рівнів. Тобто підприємствам, надавалась згода керівництвом Державної екологічної інспекції в Черкаській області на проведення дій по відшкодуванню завданої природі шкоди, шляхом проведення робіт пов’язаних з природоохоронними заходами (будівництво та реконструкція очисних споруд, придбання очисного обладнання, рекультивація порушених земель тощо) у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України № 1147 від 17.09.1996 року. Насправді ніякі роботи не проводились і схема використовувалась для отримання неправомірної вигоди від підприємств області.

Надаючи таку згоду керівники Держекоінспекції перевищували своїх службові повноваження, так як така згода не передбачена нормативно-правовими документами якими регулюється службова діяльність інспекції.

Вказані порушення були виявлені під час проведення перевірки матеріалів погодження попереднім керівництвом Державної екологічної інспекції у Черкаській області Клименком М.Г. та Савицьким О.Г. працівниками УСБУ в Черкаській області.

Прокуратурою Черкаської області 09 лютого 2015 року розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

6 травня в ефірі телеканалу «Інтер» та Черкаської ОДТРК «Рось» у сюжеті програми «Черкаська служба новин» йшлося про незаконну забудову в мікрорайоні «Соснівський», зокрема, на території парку – пам’ятки садово-паркового мистецтва «Соснівський». Будівництво елітних котеджів здійснюється прямо посеред Соснівського парку, площа якого становить 6,64 га, але кожного року вона зменшується через забудову, що призводе, в тому числі до знищення зелених насаджень вікових сосен та дубів.

Зазнавати масових втрат зелених насаджень, в реліктових квадратах, громада Черкащини почала ще у 2006 році, коли депутати міської ради старого скликання виділили 23 земельні ділянки для приватного володіння.

Відповідно до ст. 62 Закону та Охоронним зобов’язанням по парку – пам’ятці садово-паркового мистецтва «Соснівський» контроль за додержанням режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду здійснюється Державною екологічною інспекцією у Черкаській області (інтернет – сайт Прес Центр від 08.05.2015 (http://pres-centr.ck.ua/security/48133/)).

Про всі ці факти було відомо і Клименку М.Г. який очолив екологічну інспекцію області ще в 2007 році, але так і не завадив незаконній забудові.

Також в Черкаській області гостро стоїть питання забудови прибережної захисної смуги, біля Кременчуцького водосховища. За час роботи Клименка М.Г. на посаді керівника інспекції, не без його відома, незаконно здійснювалось виділення та використання землі у межах берегів водосховища. Забудова проводилась стихійно, доступ до води для простих людей в багатьох місцях утруднений, а то й закритий. Держекоінспеція за часів роботи при Клименку М.Г. усунулась від контролю за цим питанням, а тепер ми маємо закрите будівлями від людей Дніпро.

Про такі порушення пан Клименко М.Г. знав, але нічого не зробив, тому що обслуговував інтереси нечистих на руку ділків.

Враховуючи викладені факти, звертаємось до Вас, як до нового керівника, з проханням не допускати до влади таких чиновників як пан Клименко М.Г. та вирішити питання його НЕГАЙНОГО ЗВІЛЬНЕННЯ з посади начальника Державної екологічної інспекції у Черкаській області.

З повагою,

Директор ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій Є.М. Глєбов

Директор ГО «ПРАВЕДНІСТЬ» В. Єрьоменко

Директор ГО «Об’єднання бійців-реформаторів» С. Лугеря

Директор ГО «Об’єднання патріотичних сил» О. Деркач

Черкаська міська ГО «ОСВІКОМ» В. Александрук

Черкаська обласна організація «Зелений Світ» А. Плескач

Антикорупційний комітет

ГО «Рух за процвітання Черкащини» Н. Вернидуб

ГО «Антикорупційний Комітет Майдану» С. Бивалькевич

ГО «Автомадан-Черкаси» О.Фогель

ГО «Черкаське регіональне Антикорупційне бюро» В. Кірєєв

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  4. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  5. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  6. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  7. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  8. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  9. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
  10. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ