Мешканців Шполи закликали тиснути на міську владу

Якщо міська влада Шполи не зверне увагу на використання ставків, то в найближчій перспективі зіткнеться з питанням водозабезпечення шполян. Використання Червоного ставка річкою Шполкою пов’язане із Ждановським.

Але проблеми ставків різняться масштабами. Питання благоустрою Червоного ставка легко може вирішити міськвиконком. Необхідно лише захотіти. Сьогодні за ставком доглядає спілка рибаків. Спілка прибирала територію, допомогла у ремонті дамби, зарибнила.

У мешканців Шполи до спілки були претензії. Не дозволяли ловити там де хотілося, не якісно підтримували благоустрій, не має де відпочити. Перед травневою сесією мені на фейсбук прислали фото, де вказано дуже забруднене узбережжя Я звернуся до міського голови з проханням перевірити. Фото підтвердилося. Саме тому депутати засумнівалися у доцільності продовжувати співпрацю із рибаками. На засіданні були присутні члени спілки які вказали, що забруднює ставок найближчий ресторан та запевнили, що наведуть порядок. Міськвиконком не надав пропозиції як правильно підтримувати ставок у чистоті, тому депутати вирішили відкласти передачу ставка. Хто має бачення як краще для громади використати ставок прошу написати мені або на сайт міськради.

Відносно Жданівського ставка. Питання так легко не вирішиться. Вода яку викачують із ставка на поля може подвоювати урожай кукурудзи. А подвійний урожай кукурудзи як ви догадуєтесь приносить колосальний прибуток. А де великі прибутки там важко вирішуються проблеми. Депутат Кишінько ініціював на останній сесії розгляд звернення про забезпечення водою жителів вулиць району Червоного ставка. Рівень води в криницях впав також у районі автостанції. Прикро, що міськвиконком тільки зміг запросити пана Богача М.П на сесію. Саму проблему не вивчив і шляхів вирішення не запропонував, а можливо вивчив та не бажав вирішувати. Здалося, що місцевий уряд радий би був спихнути проблему на райдержадміністрацію, черкаську інспекція, тільки, щоб не займатися самому. Але ж у Шполі проживають наші жителі. Підчас розгляду питання пан Богач документи на використання ставка не показав, тільки засвідчив, що вони є та ставок він використає законно. Я вважаю поки не доведено зворотнє не треба звинувачувати бізнесмена.

Для розслідування порушень в державі існує прокуратура. Саме тому, щоб передчасно не звинувачувати один одного в гріхах я запропонував сесії підтримати звернення депутата Кишінько до прокуратури. З першої спроби звернення не набрало голосів. Прикро, що керівництво міста та окремі депутати замість підтримати шполян та депутата В.Кишінько почали заявляти йому буквально наступне. «Ти має право сам звернутися до прокуратури, причому тут міська рада. Ти хочеш це вирішувати вирішуй сам». Тільки після того як депутат О.Присяжненко заявив, що на сходці жителів вулиць він запросить міського голову та звернется до журналістів опублікувати прізвище тих хто не підтримував останні передумали. Рішення звернутися до прокуратури підтримано міським головою та більшістю депутатів. Звернення депутатів це малесенький крок у вирішенні проблеми. Проблему міг би розв’язати пан Богач, якщо він справжній орендар ставка та власник вирощеної кукурудзи і не збирається переїздити із Шполу у більш благополучні країни. Для вирішення питань

шполянам необхідно звертатися та «тиснути» на міську владу. Громада не проти, щоб хтось гарно заробляв, але не потрібно погіршувати становище інших. Гроші можна заробляти не порушуючи екосистему та не створюючи проблем землякам.

Петро Комар, Шпола онлайн

 

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ