Черкаси претендують на визнання футбольного міста (відео)

футбол на Черкащині

Останніми роками розвиток футболу на Черкащині примушує схвильовано битися серця поціновувачів цього, без перебільшення найпопулярнішого виду спорту. Достатньо пригадати скільки різноманітних турнірів триває на Черкащині впродовж усього року, як починаєш розуміти, Черкаси перетворюються на потужний футбольний центр. У зв’язку з цим абсолютно логічним є яскравий успіх футболістів Черкаського «Дніпра» який нарешті повернув собі прописку у першій лізі Чемпіонату України з футболу.

Здавалося б чисельні турніри різних форматів, різної тривалості та для різних вікових категорій можуть задовольнити будь який смак, проте в Черкаси повернувся ще один, яскравий та цікавий турнір, - після нетривалої перерви розпочались ігри серед команд Бізнес-ліги.

Мабуть найкращу характеристику цьому турніру напередодні його відкриття дав голова асоціації футзалу Черкаської області Юрій Гончаров: «Цей турнір має серйозну соціальну мету. Безліч підприємств та організації мають велику кількість любителів футболу та футзалу. Ми даємо їм прекрасну можливість згуртуватися навколо однієї мети і досягати одного результату в команді. Футзал зараз дуже динамічно розвивається у нашому регіоні. Лише вершиною айсберга є змагання напівпрофесіоналів, якими зараз можна вважати учасників чемпіонату області. Але нашою основною метою є розвивати цей вид спорту серед широкої аудиторії. Бізнес-ліга це один з кроків до цього, підкреслив Юрій Андрійович».

Як відомо аматорський турнір – «Бізнес-ліга» є одним із найбільш масових турнірів Черкащини. Участь у ньому беруть 18 команд різноманітних підприємств, організацій, установ, служб, та трудових колективів. Приємно, що вперше участь у ньому бере і збірна команда Управління ДСНС - «Рятувальник».

Варто зазначити, що у витоків команди, до складу якої увійшли представники трьох найбільш спортивних колективів, - Першого державного пожежно-рятувального загону по охороні ПАТ «АЗОТ», Аварійно-рятувального загону спецпризначення та Черкаського міськрайвідділу, стояли їх керівники, Юрій Литвин, Олександр Дубенець та Андрій Хижняк.

Очолюючи ці підрозділи, вони крім тренування та вдосконалення важливих професійних навичок, значну увагу серед своїх підлеглих приділяли і розвитку спорту. Мабуть достатньо вагомим свідченням спортивної підготовки є те, що спортсмени цих підрозділів вже тривалий час складають основу для команд Управління з багатьох видів спорту, а рятувальники ДПРЗ-1 ПАТ «АЗОТ» за підтримки керівництва підприємства зуміли навіть побудувати на території підрозділу справжнє спортивне містечко із волейбольним та міні-футбольним майданчиками. Тож не випадково, що у пошуку нових спортивних викликів та здобутків, рятувальники звернули увагу на цей цікавий і популярний турнір.

За словами начальника команди Андрія Хижняка, рішення про участь було ухвалено фактично за кілька днів до початку старту, саме тому, за його словами - "казати про повноцінну підготовку до турніру ми не можемо".

Певні секрети підготовки та участі у турнірі видав тренер команди, Юрій Литвин, - «Процес створення команди ще не завершено. В усіх наших підрозділах від самого початку виникла здорова конкуренція за місце у складі. Маючи багато високопрофесійних виконавців головною проблемою є нестача часу аби створити повноцінні ігрові зв’язки. Тому, нажаль, частину турнірної дистанції нам доведеться витратити аби створити, награти між гравцями ці зв’язки, - зазначив Юрій Олександрович.

За словами ж спортивного директора «Рятувальника», Олександра Дубенця, мета команди не лише набути турнірного досвіду та здобуття якомога вищого місця у турнірній таблиці, - «Ми виходимо на майданчик щоб радувати наших вболівальників, грати у красивий та видовищний футбол, а в цьому нам обов’язково стануть у нагоді і витримка і професіоналізм і командний дух притаманні представникам мужньої професії.»

Як це часто буває, перший млинець для дебютанта видався гливким, дались взнаки проблеми, про які напередодні казав Юрій Літвін, демонструючи техніку та цікаву індивідуальну гру «Рятувальник» не зумів наладити власну командну гру. Не реалізувавши свої моменти, футболісти ДСНС не змогли встояти проти злагоджених дій свого суперника, пропустивши від «СвіжеНи» по два м’ячі у кожному з таймів. Лише наприкінці матчу рятувальники зуміли реалізувати один із багатьох своїх моментів, забивши перший свій м’яч на турнірі, проте у підсумку усе ж таки програвши у грі 1:4.

Попри невдачу на тренерському містку панував спокій, добре розуміючи власні проблеми, офіцери переконані, що команда «Рятувальник» вже у найближчих іграх на оновленому майданчику «Центрального стадіону» зуміє не лише позбутися хвороби нереалізованих моментів, а й продемонструвати свої поки що не розкриті можливості, тим більше що для цього у них є і майстерність і бажання.

Цікаво що у 2013 році перемогу на цих змаганнях святкували футзалісти «Рятівника», хто зна, можливо у цьому році ситуація повториться і переможну естафету від «Рятівника» прийме вже «Рятувальник».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ